Ковачич: Не съм щастлив в Реал, искам да променя това


Н. Гавазов

Ковачич: Не съм щастлив в Реал, искам да променя това

Полузащитникът на Реал Мадрид Матео Ковачич сподели мисли за своето бъдеще.

"Иска ми се да получавам повече игрово време в Реал Мадрид, защото обичам футбола. Знам, че е трудно да попадна в основния състав на Реал Мадрид, особено заради това, че съм млад. Разбирам ситуацията и мисля, че за мен е по-добре да отида в друг клуб, където ще имам възможност да бъда титуляр. Мисля, че мога да получа такъв шанс и искам това точно сега.

Всички футболисти на Реал Мадрид са важни. Проблемът е в това, че като млад играч е много трудно постоянно да попадаш в стартовия състав. Без това нещо аз не мога да разкрия своя потенциал. Разбира се, не се радвам, че не излизам на терена.

Аз се наслаждавах на тези три сезона в Мадрид, играейки с невероятни съотборници печелейки трофеи. Но не съм напълно щастлив, защото моят принос в тези успехи не е пълен и аз искам да променя това.

Не познавам новия треньор и никога не съм разговарял с него, но сега трябва да си поговоря с него за моето бъдеще. Пристигнах в  Реал Мадрид преди три години и не съм играл много. Това повлия на моя статут в националния отбор на Хърватия, за това задължително трябва да сменя отбора. Реал е фантастичен клуб с велики футболисти. Може би съм прекалено млад, за да бъда титуляр.

Сега националният отбор на Хърватия е силен. Мачът с Аржентина бе невероятен и вече мислим за следващия етап. Знаем, че ще ни е трудно, защото тук играят великолепни тимове. Ние обаче показахме своята сила и не искаме да спираме", заяви Ковачич.

В края на миналия месец се появи информация, че ръководството на Интер е определило главната си трансферна цел пред клуба за лятото. Както твърдяха италиански източници, главна цел пред "нерадзурите" е привличането на Ковачич, който по-рано се състезаваше за Интер. Така клубът желае да се подсили в навечерието на своето участие в Шампионска лига. Ковачич пристигна в Интер през зимата на 2013 година от Динамо Загреб. През лятото на 2015 година Реал плати на Интер 31 милиона евро за хърватина. През изминалия сезон 24-годишният футболист взе участие в 21 мача от испанската Примера.

  Сподели
405