Балаге: Реал изненада всички с Лопетеги


И. Ангелов

Балаге: Реал изненада всички с Лопетеги

Гилем Балаге коментира назначаването на Хулен Лопетеги начело на Реал Мадрид, след като решението бе обявено по-рано днес. Според специалиста всичко се е случило твърде изненадващо, но феновете ще са доволни от този ход, дошъл два дни преди старта на Световната купа. Sky Sports цитира:

"Това беше изненадващо за всички, но да съм честен, трите имена, които се сочеха - Почетино, Юрген Клоп и Антонио Конте - не подхождат на случая по различни причини. Почетино много ясно нямаше дори шанс да отиде в Реал Мадрид защото те не искаха да преговарят с Даниел Леви.

"Те бързо разбраха, че Юрген Клоп има много близка връзка с Ливърпул и не можеха да го отделят от това, а с Конте не е ясно дали точно от това има нужда Реал. След това всички можехме само да предполагаме. Никой не поставяше Лопетеги в сметките защото се смяташе, че той мисли за Световната купа, а и има договор с национала. 

"Но ако погледнем от гледната точка на Реал Мадрид, на пазара няма много алтернативи и тук говорим за човек, който има брилянтен рекорд с националния отбор. Аз мисля, че всички ще са доволни от това, особено след изненадващото напускане на Зидан, след което трябваше да се реагира възможно най-бързо."

  Сподели
481