Спортният директор на Барса гарантирал на Валверде за Гризман и Лангле


Н. Гавазов

Спортният директор на Барса гарантирал на Валверде за Гризман и Лангле

Барселона е близо до трансферите на нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман и на защитника на Севиля Клеман Лангле, съобщава Catalunya Radio. Известно е, че двамата футболисти са трансферни цели на испанските шампиони за това лято, като каталунците паралелно работят по прехода на двамата футболисти в опит да подсилят състава си.

Според източника на информацията, спортният директор на Барселона Пеп Сегура, по време на вечеря с Ернесто Валверде е дал гаранции на старши-треньора, че Гризман и Лангле ще дойдат в каталунския клуб.

Съобщава се, че след завръщането си от отпуска Валверде е провел среща с Пеп Сегура и бившият технически секретар Роберто Фернандес, чийто пост в последствие бе зает от Ерик Абидал.

Напомняме, че на 17 май се появи информация, че Барселона и Атлетико  трябва да уточнят оставащите детайли от контракта на Антоан и ще обявят сделката през следващите две седмици, т.е. още преди старта на Световното първенство по футбол. Към момента единственият, който може да попречи на трансфера е самият Гризман. Твърдеше се, че в случай, че французинът размисли и откаже да подпише контракт с Барселона, той ще трябва да заплати на каталунците глоба в размер на 20 милиона евро. Това е един от пунктовете от предварителното съглашение между страните. Що се отнася до стойността на трансфера, то Барселона е готова да плати за Гризман 115 милиона евро заради запазване на добрите отношения с Атлетико. В случай, че Атлетико откаже преговорите, тогава на шампионите няма да им остане нищо друго освен да активира клаузата за откупване на играча в размер на 100 милиона евро. Официално преходът ще бъде оформен на 1 юли.

Освен това се твърдеше,  че Антоан е съгласувал с каталунците петгодишен договор със заплата от 15 милиона евро на година. При това "дюшекчиите" не са се отказали да се борят за своя голмайстор, предлагайки му заплата от 25 милиона евро на година.

По-рано старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан съобщи, че ситуацията с Гризман ще се изглади преди старта на Мондиал 2018: "Тези разговори не го отвличат. Антоан обясни, че всичко ще се подреди до началото на първенството. Това е негов избор. Ние можем да обсъдим тази ситуация с него и след това той да вземе решение".

  Сподели
396