Моуриньо подгони от първия ден футболистите на Реал


Н. Гавазов

Моуриньо подгони от първия ден футболистите на Реал

Новият треньор на Реал Мадрид Жозе Моуриньо провежда тренировките при голямо натоварване - нямащо нищо общо с досегашните занимания на футболисти, твърди бразилският защитник на тима Марсело пред журналисти. Както е известно, в петък „белите" започнаха подготовката си под ръководството на португалският специалист, въпреки, че по-голямата част от футболистите са в отпуска. На вчерашната двустранна игра, Марсело вкара първия гол във вратата на Дудек. Фернандес пък вкара вторият гол след асистенция на Бензема. Преди това Моуриньо подложи на натоварване футболистите, като след двустранната игра е организирал крос за играчите.

„Моуриньо ни обеща, че никога няма да позволи да се отпускаме по време на тренировките. Ще трябва да бъдем по-агресивни по време на заниманията и ще бъдем подложени на натоварвания по-големи от обичайните", заяви 22 годишния Марсело на пресконференция след заниманията.

„Той каза, че трябва да страдаме много докато тренираме. Но Моуриньо е добър човек. Той разговаря с всички еднакво и не ни дели. Към никого няма преференциално третиране - и в тренировките и в разговорите с нас. Много сме доволни от него. Той каза, че тренировките ще ни се видят трудни, но след това в мачовете ще ни е лесно", завършва бразилският защитник.

Моуриньо пристигна в Реал Мадрид в блясъка на славата си, след като спечели всичко възможно с Интер. Португалският треньор подписа четиригодишен договор и обеща, че до две години Кралският клуб ще спечели Шампионската лига. Надеждите на феновете и ръководството на Реал Мадрид да бъде разбит монопола на Барселона се свързват именно със Специалния.

 

  Сподели
262