Атлетико си гарантира 2-то място, Виляреал пък се бетонира за ЛЕ


Л. Михайлов

Атлетико си гарантира 2-то място, Виляреал пък се бетонира за ЛЕ

Атлетико Мадрид си гарантира 2-ото място в Примера дивисион, след като в предпоследния кръг се наложи с 1:0 над Хетафе. Така "дюшекчиите" завършват преди градския си съперник - Реал за първи път от четири години насам.

Единственият гол в мача падна още в 8-ата минута. Тогава Антоан Гризман подаде към Коке, който с плътен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Висенте Гуаита.

В 77-ата минута съдията даде дузпа за Хетафе за нарушение на Диего Годин в наказателното поле. Ян Облак обаче направи страхотно спасяване при удара на Файсал.

В същото време Виляреал се разправи с 4:2 с изпадналия Депортиво Ла Коруня и си гарантира автоматично участие в груповата фаза на Лига Европа. Кръг преди края "Жълтата подводница" има 60 точки и е на пето място в класирането.

До 45-ата минута резултатът бе класически с попадения на Самуел Кастийехо (2') и Мануел Тригерос (31' и 45'). След почивката Депортиво намали чрез Борха в 58-ата минута, а отново той бе точен в 88-ата минута. В продълженията Череишев сложи точка на спора, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
562