Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад – Леганес
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Давид Медие

Добре представящият се в заключителните кръгове състав на Реал Сосиедад допусна втора поредна загуба далеч от дома. Този път баските отстъпиха с 0:1 при визитата си на Севиля. "Синьо-белите“ остават с 46 точки, като заемат 11-то място в колоната.

Леганес си свърши работата и си гарантира оставен в Ла Лига и догодина. Въпреки това, "лос пепинерос“ не са в особено добра форма напоследък. В предишния кръг столичани загубиха с 0:3 от Леванте и се смъкнаха на 17-ото място в класирането. След двубоя стана ясно, че наставникът Асиер Гаритано ще напусне клуба след края на сезона.

Прогноза: Реал Сосиедад – Леганес 3:1


Алавес – Атлетик Билбао
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Алвес постигна трети последователен успех като гост, който изкачи баските до 13-ото място във временното класиране. Този път играчите на Абелардо Фернандес надиграха с 3:0 състава Малага. В момента "синьо-белите" са 44 точки. Контузени за дербито са Сивера, Дуарте, Вигарай и Пачеко.

След четири поредни мача без победа, в които Атлетик Билбао инкасира три загуби и равенство, "лъвовете" записаха успех. В предишния кръг баските сразиха с 2:0 амбициозния тим на Бетис. Северняците са на незавидното за тях 14-то място с 43 пункта. Баленциага и Гарсия са контузени.

Прогноза: Алавес – Атлетик Билбао 1:1


Бетис – Севиля
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алфонсо Алварес

Изключително силната серия на Бетис приключи в предишния кръг, когато "зелено-белите" паднаха с 0:2 от Атлетик Билбао. Селекцията Кике Сетиен бяха в серия от седем победи и равенство, като именно този силен рейд класира андалусци за групите Лига Европа. Бетис е 5-ти и има 59 точки. За големия градски сблъсък аут са Федал и Адан.

Севиля започна силно под ръководството на Хоакин Капарос. "Рохибланкос" изиграха два мача през седмицата, в които първо сразиха с 1:0 Реал Сосиедад, а черешката на тортата бе отложения двубой срещу Реал Мадрид, който южняците също спечелиха с 3:2. Победата можеше да е по-изразителна, тъй като севилци водеха с 3:0, но допуснаха два късни гола. "Червено-белите" имат 54 точки, като все още имат шансове за участие в Лига Европа. За дербито аут са Луна и Навас.

Прогноза: Бетис – Севиля 2:2


Депортиво Ла Коруня – Виляреал
Стадион: "Риасор“, А Коруня
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Депортиво Ла Коруня вече изпадна от елитната дивизия, но въпреки това играчите на Кларънс Зеедорф не се дадоха в регионалното дерби срещу Селта. Двубоят завърши 1:1, а "Супер Депор“ изравни в добавеното време на срещата. "Синьо-белите“ ще завършат на 18-та позиция в крайното класиране, като в момента тимът има 29 точки.

Виляреал изигра два мача за отминаващата седмица. Първо "жълтата подводница“ постигна трети пореден успех, като надигра с 1:0 Валенсия. Преди няколко дни, обаче, селекцията на Хавиер Кайеха бе разбита при гостуването си на шампиона Барселона с 1:5. Валенсианци остават 6-ти с актив от 57 точки. Гера и Суарес са контузени.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня – Виляреал 0:2


Ейбар – Лас Палмас
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Антонио Матеу

Ейбар записа разгромен успех с 4:1 като гост на сензацията Жирона. Така баските вече имат 47 точки, като са на 10-та позиция и спокойно доиграват сезона, защитавайки честта на клуба. Кике и Пералта са наказани, а с травми са Леон, Енрих и Арбия.

Изпадналият тим на Лас Палмас инкасира 24-та загуба за сезона, след като този път отстъпи с 0:1 от Хетафе след гол в самия край на срещата. "Лос амарийос“ са на предпоследното 19-то място с актив от 22 пункта.

Прогноза: Ейбар – Лас Палмас 2:0


Жирона – Валенсия
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 12.05.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Жирона изпраща повече от задоволителен исторически първи сезон сред най-силните в Испания. Каталунците дори бяха допреди няколко кръга и в борбата за място в Лига Европа, но в крайна сметка няма да могат да играят в турнирите на Стария континент. В предишния кръг клубът от едноименния град отстъпи с 1:4 от Ейбар, като това бе трета поредна загуба пред собствена публика. Хората на Пабло Мачин са на 9-то място и имат 48 точки.

Виляреал се наложи над Валенсия с минималното 1:0 в среща от кръга на Ла Лига. Двата тима вървяха към нулево реми, но в самия край Марио Гаспар се разписа и донесе трите точки на "Жълтата подводница". Иначе двата тима изиграха сравнително груб мач, като реферът в крайна сметка показа общо 8 жълти картона Валенсия остава на 4-та позиция с 67 пункта. Парехо е наказан, а Коклен е контузен.

Прогноза: Жирона – Валенсия 1:2


Еспаньол – Малага
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 13.05.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Хуан Мартинес

Еспаньол хвърли бомбата преди седмица, когато каталунците сразиха с 2:0 като гости финалиста в Лига Европа – Атлетико Мадрид. Това бе 10-ти успех за сезона за "папагалчетата“, а след него "синьо-белите“ са на 15-то място с 43 точки, като целта пред Еспаньол ще е да успее да завърши на колкото се може по-предна позиция.

Последният в класирането – Малага, инкасира 26-та загуба за сезона. Преди седмица южняците паднаха с 0:3 у дома от Алвес. Андалусци са 20-ти и имат 20 пункта и могат само и единствено да защитават честта си.

Прогноза: Еспаньол – Малага 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
486