Ел Класико остана без победител


Л. Михайлов

Ел Класико остана без победител

Барселона и Реал Мадрид не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 2:2 в дербито от програмата на 36-ия кръг в Ла Лига. Луис Суарес откри резултата в десетата минута. Бившият играч на Ливърпул хитро изведе Сержи Роберто, който се отскубна сам отдясно и центрира към далечната греда. Там Луис Суарес остана непокрит на задната греда, откъдето реализира с удар от въздуха - 1:0.

Само пет минути по-късно Кристиано Роналдо изравни. CR7 подаде атрактивно с пета към Тони Кроос, a той центрира към непокрития на втора греда Бензема. Френският нападател насочи с глава в малкото наказателно поле, а там Роналдо бе по-бърз от Жерард Пике и успя да се разпише за 1:1.

В добавеното време на първата част Сержи Роберто беше изгонен за удар без топка. Така той остави тима си с човек по-малко. Малко по-рано пък съдията спести червен картон на Бейл. След почивката също бе интересно. В 52-ата Меси вкара за 2:1, като и тази ситуация бе спорна, тъй като реферът можеше да свири фаул в атака на Луис Суарес. В 72-ата Бейл изравни след прекрасен фалцов удар от дъгата и асистенция на Асенсио. Малко по-късно реферът не даде дузпа и при нарушение на Алба срещу Марсело.

Така новият шампион Барселона запази перфектния си баланс и продължава да няма загуба. Равенството на "Камп ноу" остави Реал трети в класирането на три точки зад Атлетико Мадрид, макар че има с мач по-малко от "дюшекчиите".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
745