Ла Коруня - Барселона: Каталунците официално ще станат шампиони


Н. Гавазов

Ла Коруня - Барселона: Каталунците официално ще станат шампиони

Депортиво - Барселона
Стадион: "Мунисипал де Риасор“, Ла Коруня
Дата: 29.04.2018
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Де Бургос

Последният мач от 35-я кръг на Примера дивисион ще се проведе в Ла Коруня, където на гости пристига бъдещият шампион Барселона. След спечелването на Купата на Испания хората на Ернесто Валверде се готвят да сложат златните медали и за да направят това, те се нуждаят само от една победа. Впрочем, има и вариант, при който каталунците да стъпят на "Риасор" като шампиони - това ще се случи, ако по-рано днес Атлетико Мадрид не успее да вземе трите точки при гостуването си на Депортиво Алавес. Така, че шпалирът, който галисийци се готвят да организират на Барселона по случай спечелването на Купата на Испания, може да се окаже и в чест на титлата.

Иначе каталунците играят достатъчно успешно на "Риасор" през последните години. През 2011 и 2015 година те постигнаха победи с по 4:0, а през 2016-та унищожиха съперника си с 8:0. Разбира се, има и изключения и то се случи през миналия сезон, когато галисийци изненадващо победиха с 2:1.

Депортиво преди днешния мач заема трето място от зад напред в таблицата за класиране, изоставайки на 12 точки от спасителното 17-мо място. Това означава, че галисийци трябва да спечелят всичките си срещи до края, за да останат в елита. Най-вероятно днес официално хората на Кларънс Зеедорф ще се сбогуват с испанския елит. Интересното е, че Ла Коруня изглежда добре в последните си мачове. Тимът постигна две победи и две равенства в петте си двубоя през април и измъчи Атлетико, който взе двубоя с дузпа.

Боведа и Сидней са в лазарета на домакините, добрата новина е завръщането на Лопес. Гостите са без наказания Серхи Роберто и контузения Серхи Сампер.

Трудно е да повярваме, че Депортиво ще спечели оставащите си четири мача, а Леванте ще загуби всичко до края. Със ситуацията са наясно в Ла Коруня, но със сигурност отборът ще се опита да защити своята чест пред родната публика. Ето защо, противно на очакванията,  гостите ще срещнат един силно мотивиран противник, който ще даде битка на фаворита. И все пак, класата ще си каже думата, а тя е в полза на Барселона. Новият носител на Купата чувствително превъзхожда съперника си във всички линии, така че няма нищо изненадващо в очакванията за победа на лидера. Предложението ни е за голове на гостите в двете полувремена и краен успех с марж от две попадения. А това означава, че днес Барселона официално ще стане шампион на Испания. 

Депортиво Ла Коруня - Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
338