Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Примера Дивисион

Леганес – Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 20.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Отборът на Леганес записа пета поредна загуба като гости и продължи като цяло с не особено убедителните изяви в първенството. Този път "лос пепинерос" отстъпиха с 1:2 срещу амбициозния Виляреал. Хората на Асиер Гаритано са на 14-то място с актив от 39 точки и още не са си гарантирали на 100% оставането в Примера.

Депортиво Ла Коруня и Севиля не успяха да се победят в срещата помежду си от междинния 33-и кръг в Примера дивисион. Мачът на "Риасор" приключи при резултат 0:0, като той не бе добър за никой от двата тима, тъй като домакините се нуждаят от точки в битката за оцеляване в елита. Галисийци продължават да са под чертата, като заемат 18-то място с 27 точки и към момента са на седем пункта от спасението, а до края на сезона имат още пет мача.

Прогноза: Леганес – Депортиво Ла Коруня 0:1


Ейбар – Хетафе
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 21.04.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Ейбар прекъсна серията от шест поредни мача без успех в първенството, след като през седмицата баските спечелиха с минималното 1:0 визитата си на Еспаньол. По този начин възпитаниците на Хосе Мендилбар вече имат 43 точки, като заемат 12-ата позиция в класирането. Клубът от едноименния град доиграва сезона в Ла Лига без напрежение.

Валенсия загуби с 1:2 при домакинството на Хетафе в двубой от 33-ия кръг на испанското първенство. Лоик Реми наказа “бяло-черните" с две попадения - в 16-ата и 49-ата минута. Прекрасен гол на Родриго Морено в 69-ата върна "прилепите" в мача, но не се оказа достатъчен за тима да си спечели поне точка. Това бе втори пореден успех за играчите на Хосе Бордалас, а с него клубът от покрайнините на Мадрид вече има 45 точки и минимални шансове за участие в Лига Европа.

Прогноза: Ейбар – Хетафе 1:1


Селта Виго – Валенсия
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 21.04.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Алберто Ундиано

Селта и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в среща помежду си от 33-ия кръг в Примера дивисион. Все пак трябва да се отбележи, че Барса играха без голяма част от титулярите си, като по този начин за пръв път в кариерата си Марк-Андре тер Щеген носи капитанската лента на тима. Гостите на два пъти повеждаха с голове на Усман Дембеле в 36-ата и Паулиньо в 63-ата минута, но Селта и в двата случая възстанови равенството чрез Джони Кастро в 45-ата и Яго Аспас в 82-ата минута. Галисийци са 10-ти с 44 точки. Джони е наказан, а звездата Яго Аспас получи контузия и е аут от сметките на "небесносините" за предстоящия двубой.

Валенсия загуби с 1:2 при домакинството на Хетафе в двубой от 33-ия кръг на испанското първенство. Лоик Реми наказа “бяло-черните" с две попадения - в 16-ата и 49-ата минута. Прекрасен гол на Родриго Морено в 69-ата върна "прилепите" в мача, но не се оказа достатъчен за тима да си спечели поне точка. Момчетата на Марселино Гарсия Торал допуснаха второ поредно поражение и остават на 4-та позиция с актив от 65 пункта. Отсъстващи за далечната визита в срещуположния край на Испания са Гая, Парехо, Коклен и Хименес.

Прогноза: Селта Виго – Валенсия 2:2


Жирона – Еспаньол
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 22.04.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Алберола

Новакът Жирона успя да прекъсне серията от четири поредни мача без победа, като в тази поредица от двубои каталунците инкасираха три поражения. През седмицата играчите на Пабло Мачин се наложиха с 2:1 като гости на Алавес. Така клубът от едноименното градче вече има 47 точки и е на 8-мо място в подреждането, като Жирона има известни шансове за участие в Лига Европа в дебютния си сезон в Примера.

Тимът на Еспаньол допусна трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в шампионата. В междинния кръг "папагалчетата" паднаха у дома с 0:1 от Ейбар. Поражението смъкна хората на Кике Санчес Флорес на 16-ото място в таблицата, а Еспаньол има 36 пункта.

Прогноза: Жирона – Еспаньол 1:0


Малага – Реал Сосиедад
Стадион: "Ла Росаледа“, Малага
Дата: 22.04.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Естрада

Малага официално стана първият изпадащ отбор през настоящия сезон. Това се случи през седмицата, когато южняците инкасираха своето 24-то поражение за сезона. Загубата дойде като гост на Леванте и бе минимална – 0:1. Клубът от андалуския пристанищен град е на 20-то място и има едва 17 точки.

Отборът на Реал Сосиедад започна добре под ръководството на наскоро назначения Иманол Алгуасил. Специалистът пое "синьо-белите“ уж до края на сезона, но не изключено от управата на баския клуб да му предложат по-дългосрочен договор. През седмицата Реал разби с 3:0 солидния състав на Атлетико Мадрид и постигна трети пореден успех, който изкачи баските до 11-ото място, а северняците са с 43 точки.

Прогноза: Малага – Реал Сосиедад 0:2


Лас Палмас – Алавес
Стадион: "Гран Канария“, Лас Палмас
Дата: 22.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Марио Мелеро

Гол в 94-ата минута почти сигурно ще коства елитния статут на Лас Палмас. През седмицата тимът от Канарските острови падна с 0:1 като гост на Бетис, а това бе 11-ти пореден двубой без успех за "лос амарийос", които остават на предпоследното 19-то място с актив от едва 21 пункта.

Алавес също допусна поражение в междинния кръг, което дойде с 1:2 у дома от новавка Жирона. Въпреки загубата, баските могат да са спокойни за мястото си в Примера и през идната кампания. Играчите на Аблерадо Фернандес са на 16-ото място в колоната и имат 38 точки.

Прогноза: Лас Палмас – Алавес 0:2


Атлетик Билбао – Леванте
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 23.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Хосе Мунуера

Реал Мадрид и Атлетик Билбао не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в среща от 33-ия кръг на Ла Лига. Иняки Уилиямс откри резултата в 14-ата минута. Кордоба даде превъзходно подаване между двамата бранители, Иняки Уилиямс изскочи сам срещу вратаря и технично го преодоля с леко копване в обратния ъгъл - 0:1. В 87-ата Кристиано Роналдо успя да изравни и да донесе поне точка на своя тим. До края на срещата до нов гол така и не се стигна и така двата отбора си поделиха по точка. "Лъвовете" заемат 13-ата позиция с 40 точки, като доиграват сезона.

Леванте стигна до безценен успех, който може да се окаже спасяващ. В междинния кръг "прилепите" победиха с 1:0 Малага с гол в 93-ата минута, като в същото време изпратиха андалусци към Сегунда Дивисион. Валенсианци имат 34 точки и заемат спасителното 17-то място, като първия от отборите под чертата е на дистанция от седем пункта.

Прогноза: Атлетик Билбао – Леванте 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
555