Виляреал се върна на победния път, Севиля се препъна срещу Ла Коруня


Л. Михайлов

Виляреал се върна на победния път, Севиля се препъна срещу Ла Коруня

Депортиво Ла Коруня и Севиля не успяха да се победят в срещата помежду си от междинния 33-и кръг в Примера дивисион. Мачът на "Риасор" приключи при резултат 0:0, като той не бе добър за никой от двата тима, тъй като домакините се нуждаят от точки в битката за оцеляване в елита, докато гостите пък водят битка за участие в Лига Европа.

Като цяло двата тима изиграха равностоен мач и може би резултатът е реален, но все пак - положения имаше и пред двете врати. След този мач Ла Коруня остава в опасната зона на 18-ото място в класирането с 27 точки. Севиля пък остава на 7-ото място с 48 точки.

В друг интересен мач Виляреал надви у дома Леганес с 2:1 и се утвърди на шестото място във временното класиране с аванса от 3 точки пред седмия Севиля.

"Жълтата подводница" доминираше тотално на своя стадион и поведе с гол на Виктор Руис (42), разписал се след центриране от корнер на Марио Гаспар. Карлос Бака (55) удвои преднина на домакините с 12-ия си гол за сезона. В края на мача Дарко Брашанац (82) успя да върне поне един гол за своя тим, но за повече той и неговите съотборници нямаха сили.

Така след три кръга без успех Виляреал отново спечели и е шести с 51 точки, на една зад петия Бетис, който е с мач по-малко. Леганес е на 14-о място с 39 точки.

  Сподели
155