Барса с труден успех срещу Валенсия


Л. Михайлов

Барса с труден успех срещу Валенсия

Барселона направи голяма крачка към титлата в Примера. Тази вечер каталунците записаха победа с 2:1 срещу Валенсия в среща от 32-ия кръг, която се състоя на "Камп Ноу". "Прилепите" играха добре и могат да съжаляват, че не стигнаха поне до точката, тъй като изтърваха немалко изгодни положения и не успяха да се възползват от разсеяната игра в защита на своя съперник.

Луис Суарес (15) и Самюел Юмтити (51) бяха точни за домакините. При първия гол Коутиньо блесна и даде преднина на "лос кулес". Бразилецът се отчете със страхотно подаване за Луис Суарес, който сам срещу вратаря насочи в близкия ъгъл за 1:0. Второто попадение бе факт след изпълнение от корнер, като Юмтити беше изпуснат на първа греда и отбеляза с глава. Интересно е да се отбележи, че минута по-рано гостите бяха близо до изравнително попадение, но Пике изби от голлинията.

Вторият гол съвсем пречупи гостите, като последваха атаки пред тяхната врата. Иниеста и Меси обаче не успяха да се разпишат, макар да бяха много близо до това. Доста интересно бе положението на Иниеста, който засече със странична ножица центриране на аржентинския си колега, но Нето плонжира и спаси.

Все пак Даниел Парехо вкара за гостите в 87-ата минута от дузпа, но въпреки това победата бе за Барса. При тази ситуация Усман Дембеле направи изключително глупаво нарушение, хвърляйки се в краката на Хосе Гая, който центрираше топката. Капитанът Дани Парехо не стреля убедително, но Тер Стеген изпусна топката и тя се плъзна зад голлинията, като по този начин бе оформен и крайния резултат в срещата..

Така Барселона излекува частично мъката от отпадането си в Шампионската лига. Каталунският тим временно дръпнаха с 14 точки пред Атлетико Мадрид и с 18 пред Реал Мадрид. Валенсия е трети с 65 пункта. За Барса това беше 39-и пореден мач без загуба в испанския елит, което е абсолютен рекорд.

  Сподели
155