Реал и Атлетико с равенство за Барселона (видео)


Л. Михайлов

Реал и Атлетико с равенство за Барселона (видео)

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в голямото столично дерби, което бе от програмата на 31-ия кръг в Ла Лига. Двата тима изиграха доста интересен мач на "Сантиаго Бернабеу", като интригата бе факт до последния съдийски сигнал. Иначе и двете попадения паднаха след почивката, но интересно бе и през първата част.

Зрителите станаха свидетели на атакуващ футбол, за което говорят и 36-те удара (27:9) към двете врати, както и отличните изяви на двамата вратари. В 12-ата Марко Асенсио разтресе гредата, след като отправи страхотен удар към близкия ъгъл. Десетина минути по-късно това Роналдо отправи истински снаряд, който обаче бе отразен майсторски от Облак. В 42-ата Марсело също нямаше късмет и прати топката в гредата за жалост на по-голямата част от феновете по трибуните.

След почивката двата тима все пак си размениха по едно попадение. Кристиано Роналдо откри резултата в 53-ата минута. След центриране отляво Люка Ернандес не се намеси добре и Роналдо шутира от воле, наказвайки Облак с изстрел от десет метра.

Антоан Гризман обаче бързо върна мача в изходна позиция, възстановявайки равенството с попадение в 57-ата минута. Останаха сериозни съмнения дали Гризман не бе в засада при тази ситуация. Той подаде към Витоло, Навас чукна леко топката, но тя попадна у Гризман, за когото не бе проблем да се разпише. Друга спорна ситуация бе в 74-ата минута, когато Диего Годин удари с ръка в лицето Лукас Васкес, а реферът прецени, че това е неволно и остави ситуацията в наказателното поле без последствия. Иначе до края на мача имаше още положения, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

От равенството най-доволни са в лагера на Барселона. Каталунците увеличиха преднината си на върха - 11 точки пред Атлетико и 15 пред Реал.

  Сподели
414