Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Примера Дивисион

Депортиво Ла Коруня – Малага
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 06.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Антонио Матеу

Депортиво Ла Коруня е в стряскаща серия от 15 поредни мача без победа в Примера Дивисион. Играчите на Кларънс Зеедорф, който все още няма успех, откакто пое "Супер Депор", са на предпоследното 19-то място и имат 20 пункта, а към момента Депортиво е на осем точки от спасението. В предишния кръг "синьо-белите“ паднаха с 0:1 като гости на Атлетико Мадрид. Луисиньо е наказан, а Енеко, Валверде и Гама са контузени.

Последният в класирането Малага регистрира едва четвъртата си победа, налагайки се с 1:0 при домакинството си на Виляреал в двубой от 30-ия кръг на испанското първенство. Така клубът от Коста Дел Сол прекъсна серията от 14 поредни двубоя без успех. Единственото попадение в срещата реализира Гонсало Кастро, който бе точен в 37-ата минута от дузпа. За момента Малага е на цели 11 точки от спасителния бряг. Аньор, Перес, Рика и Маестре са аут.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня – Малага 0:0

Алавес – Хетафе
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Сантяго Хайме

Съставът на Алавес записа едва второто си равенство от началото на сезона. В предишния кръг баските направиха 0:0 като гости на Еспаньол. С добавената точка хората на Абелардо Фернандес вече имат 32 пункта и продължават да са на 16-та позиция в колоната, като засега могат да са спокойни, тъй като са на 11 точки от опасната зона. Вигарай и Ернандес са с травми за домакините.

Гол минута преди края сломи Хетафе. В последния си мач в първенството клубът от покрайнините на Мадрид отстъпи при домакинството си на Бетис за крайното 0:1, като селекцията на Хосе Бордалас за втори пореден път разочароваха привържениците си, губейки на собствен терен. Хетафе остава с 39 точки и е на 11-то място. Арамбари, Дакоман и Бергара са контузени.

Прогноза: Алавес – Хетафе 1:1


Селта Виго – Севиля
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Алфонсо Алварес

Селта записа второ поредно реми в Примера, след като преди седмица галисийци стигнаха до късен гол в добавеното време на мача си като гости на Атлетик Билбао за крайното 1:1. "Небесносините“ имат 40 точки и са на 9-то място в подреждането. Гомес е наказан, а Мазан и Бланко са с контузии.

Севиля записа много каръшка седмица. Първо, андалусци направиха 2:2 у дома срещу почти сигурния нов шампион – Барселона. Играчите на Винченцо Монтела водеха с 2:0 до 88-ата минута, но тогава мегазвездата на световния футбол – Лео Меси, взе нещата в свои ръце и успя да спаси точката за "лос кулес“. Севилци имат 46 пункта и са на 7-мо място. През седмицата "рохибланкос“ допуснаха обрат у дома срещу германския колос Байерн Мюнхен за крайното 1:2 в първи 1/4-финал в Шампионската лига. За визитата във Виго аут са Меркадо и Карол.

Прогноза: Селта Виго – Севиля 2:2


Бетис – Ейбар
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 07.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Медие

Третата поредна победа в Ла Лига придвижи Бетис до местата, които дават право на участие в евротурнирите. В предишния кръг "зелено-белите“ сразиха с 1:0 новака Хетафе след отбелязан гол в 89-ата минута. Така играчите на Кике Сетиен вече имат 46 точки и заемат 6-то място във временното класиране, като основните претенденти за зона "Лига Европа“ ще са Виляреал, Севиля и сензацията Жирона. Федал, Гереро и Санабрия са аут за домакините.

Ейбар прекъсна серията от две поредни загуби, но пък записа четвърти двубой без успех в Примера. Преди седмица възпитаниците на Хосе Мендилбар направиха 0:0 у дома срещу Реал Сосиедад в малкия баски сблъсък от кръга. Със спечелената точка клубът от едноименния град има 40 и е на 10-то място в таблицата. Диоп, Енрих и Рико са отсъстващите.

Прогноза: Бетис – Ейбар 1:1


Леванте – Лас Палмас
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 08.04.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Давид Фернандес

Новакът Леванте записа четвърти пореден мач без поражение, но прекъсна серията от два последователни успеха. В предишния кръг "прилепите“ стигнаха донякъде изненадващо за крайното 1:1 като гости на сензацията Жирона. Точката е важна за валенсианци в борбата за оцеляване. В момента Леванте заема спасителното 17-то място, като има 28 пункта, което е със седем повече от първия от отборите под чертата. Лазаретът на домакините е препълнен и в него са Боатенг, Лукич, Рочина, Луна, Тоньо, Фернандес, Алегрия и Лопес.

Лас Палмас, който може би е основният претендент на Леванте в борбата за оцеляване, отстъпи с 0:3 у дома срещу гранда Реал Мадрид. Успехът бе постигнат и без участието на големия им лидер Кристиано Роналдо, който получи почивка от треньора на "Белия балет". В състава липсваха още Марсело, Тони Кроос, наказаният Карвахал, както и Серхио Рамос. Поражението остави клуба от Канарските острови на 18-та позиция в колоната с 21 точки. Наваро, Бигас и Еменика пропускат важния мач с Леванте.

Прогноза: Леванте – Лас Палмас 0:0


Реал Сосиедад – Жирона
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 08.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Реал Сосиедад започна с нулево реми в регионалното баско дерби срещу Ейбар в дебюта на Иманол Алгуасил начело на клуба от Сан Себастиан. "Синьо-белите“ прекъснаха серията от две поредни загуби. Баските са с 34 точки и са на 15-то място в колоната. Ияраменди е наказан, а с контузии са Гуриди, Прието, Одриосола, Баутиста, Каналес и Морено.

Сензацията Жирона направи изненадващо 1:1 у дома срещу борещия се за оцеляване тим на Леванте. Катлаунците имат 44 точки, като са на 8-мо място в подреждането и продължават да се надяват, че могат да се класират за европейките клубни турнири в историческия си дебютен сезон сред най-силните в Испания.

Прогноза: Реал Сосиедад – Жирона 1:2


Валенсия – Еспаньол
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 08.04.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Хесус Хил

Валенсия спечели трудна, но ценна победа с минималното 1:0 като гост на Леганес и по този начин се доближи само на точка от третия в класирането на Ла Лига Реал Мадрид. Единственият гол в мача падна в 62-рата минута, когато играч на домакините загуби топката малко пред наказателното си поле, притиснат от трима футболисти на Валенсия. Топката се оказа в Родриго, който я нагласи на левия си крак и с мощен нисък удар реализира от над 25 метра разстояние. С победата на Валенсия събра 62 точки и води с цели 15 пред петия Виляреал. Коклен и Хименес са с травми за "лос че“.

Еспаньол записа 12-то равенство на сметката си до момента. В предишния кръг "папагалчетата“ направиха 0:0 у дома срещу Алавес. Така каталунците продължават да са във втората половина на таблицата, като заемат 13-та позиция с 36 пункта. Треньорът Кике Санчес Флорес не може да разчита на Мата, Лопес, Налдо и Адриан.

Прогноза: Валенсия – Еспаньол 2:0


Виляреал – Атлетик Билбао
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 09.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Последният в класирането Малага регистрира едва четвъртата си победа, налагайки се с 1:0 при домакинството си на Виляреал в двубой от 30-ия кръг на испанското първенство. Единственото попадение в срещата реализира Гонсало Кастро, който бе точен в 37-ата минута от дузпа. "Жълтата подводница" запазва 5-ото си място, но е безкрайно далеч от зона “Шампионска лига". С точка по-малко от играчите на Хавиер Кайеха са отборите на Бетис и Севиля. Гера, Семедо, Суарес и Сориано са с травми за домакините.

Атлетик Билбао изтърва пореден спечелен двубой с гол в заключителните минути. Този път баските направиха 1:1 у дома срещу Селта, след като инкасираха попадение в добавеното време на срещата. Така "лъвовете“ на Хосе Сиганда, чието бъдеще начело на клуба става все по-несигурно, остават в долната половина на подреждането и са с 36 точки, заемайки 12-та позиция. Сола, Алварес и Баленциага са контузени за Атлетик.

Прогноза: Виляреал – Атлетик Билбао 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184