Реал Мадрид надви Лас Палмас с резервите


Л. Михайлов

Реал Мадрид надви Лас Палмас с резервите

Реал Мадрид загря по възможно най-добрия начин за предстоящата битка в Шампионската лига. Селекцията на Зинедин Зидан спечели гостуването си на Лас Палмас в испанското първенство с 3:0. Успехут бе постигнат и без участието на големия им лидер Кристиано Роналдо, който получи почивка от треньора на "Белия балет". В състава липсваха още Марсело, Тони Кроос, наказаният Карвахал, както и Серхио Рамос, който е с лека контузия.

Реал откри след 26 минути игра, когато Модрич изведе Гарет Бейл сам срещу вратаря и той с хубав диагонален удар се разписа. В 39-ата минута "белите" получиха дузпа заради нарушение на Кайери срещу Лукас Васкес. Карим Бензема застана зад топката и с много премерен удар в долния десен ъгъл на Чичисола удвои аванса на гостите.

Наказателен удар за Реал имаше и малко след паузата, когато Гарет Бейл бе посечен в опит да шутира. Потърпевшият се нагърби с изпълнението и така доведе нещата до класическото 0:3.

Благодарение на победата Реал вече е само на точка зад Атлетико, който държи второто място. Утре "дюшекчиите" приемат Депортиво. "Белите" събраха актив от 63 точки, който ги доближи на само пункт от втория във временното класиране.

  Сподели
150