Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера Дивисион

Жирона – Леванте
Стадион: "Монтиливи", Жирона
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Реал Мадрид се наложи над Жирона с 6:3 в среща от 29-ия кръг на Ла Лига. Двата тима си размениха по едно попадение през първата част, а далеч по-интересно бе след почивката, когато дъждът от голове продължи с пълна сила. Не са много отборите, които могат да се похвалят, че вкарват три гола насред "Бернабеу", като приятната изненада Жирона го направи, но уви загуби срещата. Играчите на Пабло Мачин са на 7-мо място с актив от 43 точки, като са само на два пункта от зона "Европа". Алкала и Планас са с травми, а Мохика е наказан.

Новакът Леванте успя да сложи край на отчайващата серия без победа от 15 поредни мача. В предишния кръг валенсианци стигнаха до втори пореден успех. Този път "прилепите" се наложиха с 2:1 у дома над коравия състав на Ейбар. По този начин Леванте се отдалечи на шест пункта от първия от отборите под чертата, като за момента тимът от Източния бряг продължава да е на спасителното 17-то място с 26 точки на сметката си. За тежката визита в Жирона аут за Леванте са Руис, Рочина, Луна, Тоньо, Фернандес, Алегрия, Лопес и Постиго.

Прогноза: Жирона – Леванте 3:1


Атлетик Билбао – Селта Виго
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 31.03.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Карлос Дел Серо

Барселона се наложи над гостуващия Атлетик Билбао с 2:0 в двубой от 29-ия кръг на Примера Дивисион. Почти сигурният нов шампион на Испания сломи баските само за едно полувреме. След почивката също беше интересно и положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка до нов гол не се стигна. Така "лъвовете" остават с 35 точки и са на незавидната за тях 13-та позиция в таблицата. Отсъстващи за домакините са Рико, Ундабарен, Муняин и Баленциага.

Тимът на Селта записа втори пореден мач без успех в първенството. В предишния кръг галисийци се изложиха и завършиха 0:0 у дома срещу слабака Малага. С добавената точка "небесносините" имат 39 и са на 10-ото място в подреждането. Отсъстващи за клуба от Виго са Бланко и Вас.

Прогноза: Атлетик Билбао – Селта Виго 1:1


Еспаньол – Алавес
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Еспаньол приключи със серията от седем поредни мача без поражение в Примера. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:3 при визитата си на Бетис. "Папагалчетата" остават с актив от 35 точки и към момента заемат 14-то място в класирането. Официално се потвърди и информацията, че сегашният треньор на тима Кике Санчес Флорес няма да води Еспаньол през следващата кампания. Контузени за домакините са Адриан, Хави и Диего и Баптищао, а Морено е наказан.

Алавес инкасира трета последователна загуба в първенството и общо четвърта за последните си пет мача в Ла Лига. Този път баските отстъпиха с 1:3 в гостуването си на амбициозния тим на Валенсия. Играчите на Абелардо Фернандес остават на 16-ата позиция и са си с 31 точки. За визитата в Барселона отсъстващи са Вигарай и Ернандес.

Прогноза: Еспаньол – Алавес 1:1


Леганес – Валенсия
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Марио Мелеро

Леганес заби два шамара на окриления Севиля. Клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с 2:1 при домакинството си на андалуския клуб, който няколко дни по-рано бе елиминирал английския Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Това бе втори последователен домакински успех за хората на Асиер Гаритано, а след него "лос пепинерос" са 12-ти с 36 пункта. Шимановски и Серантес продължават да са аут за Леганес.

Валенсия постигна 18-ата си шампионатна победа - 3:1 над Алавес в динамичен мач от 29-ия кръг. Родрио Морено откри резултата в 19-ата минута с техничен удар, а асистенцията бе на Симоне Дзадза. Последният пък удвои в 34-ата минута с хубав удар по диагонала, но при съмнително положение за засада. Рубен Собрино (49) беше точен за баските и по този начин върна интригата в мача. Автогол на Виктор Лагуардия в 54-ата обаче сложи точка на спора за радост на феновете по "Местая". Така "прилепите" на Марселино Гарсия Торал продължават да заемат 4-ото място в подреждането и имат 59 точки. За визитата в покрайнините на Мадрид отсъстващи са Коклен, Гарай и Хименес.

Прогноза: Леганес – Валенсия 1:2


Ейбар – Реал Сосиедад
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Санчес

Коравият отбор на Ейбар допусна втора поредна загуба в шампионата и вече в три последователни срещи селекцията на Хосе Мендилбар е без успех. В предишния кръг баските отстъпиха изненадващо с 1:2 като гости на новака Леванте. Поражението остави северняците с актив от 39 точки, а клубът от едноименното градче е на 11-ото място в колоната. За предстоящото регионално дерби контузени са Рико, Енрих и Ореяна, а Карийо е с наказание.

Реал Сосиедад също инкасира втора загуба поред и общо 14-та от началото на сезона. В предишния кръг баските паднаха с 1:2 у дома от новака Хетафе. Така клубът от Сан Себастиан е на 15-то място с 33 точки. След този двубой от ръководството на "синьо-белите" уволниха наставника Еусебио Сакристан и неговият пост бе поет от Иманол Алгвасил, който ще е начело на Реал до края на сезона. За баския сблъсък с Ейбар аут са Прието, Субелдия, Моя, Навас, Морено и Мартинес.

Прогноза: Ейбар – Реал Сосиедад 1:0


Малага – Виляреал
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 01.04.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Малага почти сигурно ще се прости с елитния си статут след края на текущия сезон. Клубът от Коста Дел Сол е здраво закотвен на последното 20-то място, като има 14 точки на сметката си и към момента е на целия 12 пункта от спасението. Освен това южняците са и в ужасяваща серия от 14 поредни мача без победа в първенството. В предишния кръг Малага успя да стигне до точка за крайното 0:0 като гост на Селта, но ситуацията за андалусци остава все така тежка. Аньор, Рика, Маестре и Перес са контузени за домакините.

Виляреал стигна до обрат срещу Атлетико Мадрид в дербито на кръга в Ла Лига. "Жълтата подводница" губеше на своя стадион, но в крайна сметка надви “дюшекчиите" с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Примера. Енес Юнал се превърна в герой за своя тим с двата си гола в края (82 и 91 мин). Така селекцията на Хавиер Кайеха вече има 47 точки и се изкачи до 5-ото място в таблицата. Отсъстващи за Виляреал са Гера, Семедо и Суарес.

Прогноза: Малага – Виляреал 0:2


Хетафе – Бетис
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 02.04.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Алберто Ундиано

Новакът Хетафе успя да запише едва втората си победа като гост от началото на сезона. В предишния кръг клубът от покрайнините на Мадрид се наложи с 2:1 над Реал Сосиедад. С добавените три точки възпитаниците на Хосе Бордалас вече имат общо 39 и са на 9-ото място в подреждането. С травми за Хетафе са Арамбари, Бергара и Фламини.

Бетис записа втора поредна победа в първенството и първи домакински успех от началото на февруари месец. В предишния кръг "зелено-белите" сразиха безпроблемно с 3:0 състава на Еспаньол. Така андалусци вече имат 43 точки и се придвижиха до 8-ото място в класирането, като надеждите на хората на Кике Сетиен за място в Топ 6 и участие в Лига Европа отново са на дневен ред. За визитата на Хетафе отсъстващи са Федал, Санабрия и Хоакин.

Прогноза: Хетафе – Бетис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
411