Барселона отново ще се опита да подпише с Рабио


Н. Гавазов

Барселона отново ще се опита да подпише с Рабио

Барселона възнамерява да се върне през лятото към варианта с евентуално привличане на полузащитника на ПСЖ Адриен Рабио, съобщава Mundo Deportivo. Според информация на изданието, каталунците ще се опитат да се възползват от текущата ситуация, която се разви за играча в парижкия клуб. Напомняме, че действащият договор на французина с клуба изтича през лятото на 2019 година, а футболистът не желае да го подновява и вече отклони предложение за преговори.

Заради това в Барселона предполагат, че парижани ще продадат футболиста през лятото,з а да получат определена сума от него. В противен случай играчът може да си тръгне през лятото на следващата година като свободен агент.

Барселона се опита да подпише с полузащитника още през миналия сезон, като даже се надяваше Рабьо да стане част от сделката с Неймар. Тогава парижани отклониха предложението и просто активираха клаузата за откупване на бразилеца в размер на 222 милиона евро, които платиха.

Интересът на каталунците на Адриен е свързан и с необходимостта за обновяване на центъра на полузащитата. Към момента в тази зона се състезава Иван Ракитич, който е на 30 години, както и Серхио Бускетс, който ще навърши тази възраст по-рано през годината. Този факт предизвиква безпокойство сред мениджмънта на испанския клуб и един от вариантите за разрешаване на проблема е привличането на Рабио.

22-годишният французин е възпитаник на ПСЖ и според всеобщото мнение, той е един от най-големите таланти на своята родина що се отнася до позицията, на която играе. Рабьо обаче е недоволен от липсата на конкуренция в Лига 1, което според него пречи на ПСЖ да се превърне в европейски гранд, наистина борещ се за спечелване на Шампионска лига.

Наскоро футболистът се оплака, че е "лесно да вкарваш по осем гола на Дижон, но е трудно да бъдеш уверен срещу Реал Мадрид", с което ядоса клубната управа.

През този сезон Адриен записа участие в 41 мача за парижани във всички турнири, в които се отчете с пет гола.

 

  Сподели
140