Пике: Пишем си гадости с играчите на Реал


Н. Гавазов

Пике: Пишем си гадости с играчите на Реал

Защитникът на Барселона Жерар Пике разказа за кореспонденцията си в социалните мрежи с футболисти от историческия съперник - Реал Мадрид. Известно е, че бранителят е един от най-големите критици на столичния клуб и често попада в полезрението със своите постове. Оказва се обаче, че под повърхността взаимоотношенията между историческите съперници не са толкова антагонистични. Пике даде интервю за The Players Tribune, в което разкри някои подробности от общуването между играчите от двата отбора.

"Всички знаят, че футболистите си пишем в общи групи в WhatsApp. Имам един за приятели, а друг за съотборниците от Барселона. Но моят любим чат ще ви изненада. По-рано през сезона, когато водехме с осем или девет точки на Мадрид, създадох група, в която поканих играчи на Реал и Барса от националния отбор.

Ако четете какво пишат медиите, вие ще си помислите, че се ненавиждаме един друг. Но на практика се разбираме много добре. Пишем си, спорим за тактиката, за футболната философия и книгите, които четем.

Не, оставете това, разбира се, че се шегувам! Всичкото, което вършим е да си пишем гадости за Реал и Барселона! Това е най-доброто, което може да бъде. Ние сме като малки деца. Сега за мен това е по-забавно от всичко, защото нашата дистанция от Реал е 15 точки. Станах по-креативен в нашите отговори. През миналия сезон, когато играчите на Реал побеждаваха навсякъде, те се чувстваха много комфортно. Постоянно ми говореха някакви гадости при срещите ни в националния на Испания.

След всяка победа те публикуваха в Инстаграм снимки от съблекалнята си. Помните ли това? Те се усмихваха, надуваха мускули, говореха "Хала Мадрид" и добавяха емотикони. През този сезон настройката е друга. Те пишат в Инстаграм: "Днес спечелихме 3 точки. Трябва да продължаваме усърдно да работим!".

Аз им отговарям: "Момчета, защо сте толкова сериозни?". Задължително добавям иконки, които изобразяват плач и смях. Даже измислих специално име на нашия общ чат и той е "Поздрави", заяви Пике.

 

  Сподели
111