Шави: Дембеле не е преминал най-важния изпит


И. Ангелов

Шави: Дембеле не е преминал най-важния изпит

Легендата на Барселона Шави смята, че Осман Дембеле има един последен изпит преди да се докаже на публиката и да оправдае цената си от 105 милиона евро. Френският национал премина през лятото от Борусия Дортмунд, като 20-годишният започна да показва качества в последните срещи:

"Ще му трябва още време. Барса е като последен изпит за всеки футболист. Това е сякаш Дембеле да вземе магистратура защото не всеки може да играе тук. Защо? Защото тук трябва да знаеш 3 пъти повече. Барса играе на по-малко от 30 метра по терена. 

"Дембеле има много талант, много е бърз, но тук няма да има пространствата както при Дортмунд и Рен. Там имаше повече пространство, следователно и време. Той ще трябва да се научи да мисли по-бързо, за няколко хилядни от секундата. Тогава ще се види има ли манталитета. Трябва да си каже 'Аз съм играч на Барса'. Трябва да си убеден.

"Има средни играчи, които са прекарвали по 15 години в Барса, защото имат характер. Има и отлични играчи, които не са успявали, защото не са могли да поемат напрежението. В тренировки съм виждал хора, за които като погледнеш си казваш 'Те ще бият всички рекорди - ще са легенди'. Но в момента, в който стъпят на терена краката им започват да треперят и не искат топката. Чудиш се какво им става."

  Сподели
109