Коутиньо за детството си и за своя идол


Н. Гавазов

Коутиньо за детството си и за своя идол

Полузащитникът на Барселона Филипе Коутиньо даде интервю за испанското издание Sport, в което говори за своето детство и за това кой е бил негов кумир.

"Аз съм един спокоен човек, който работи много здраво и преследва своите мечти, за да постигна нещата, които обичам. Много съм посветен на футбола, който е моята страст. Семейството е много важно за мен и то е в основата на всичко. Моята жена и моята дъщеря винаги са с мен. Родителите ми също винаги ме подкрепят за решенията, които взимам и са много щастливи, че ще ме видят да нося фланелката на Барселона - един много голям клуб.

Когато бях дете, баща ми работеше много, за да не ни липсва нищо. Моята майка оставаше повече вкъщи. Имах двама братя, като единият живееше отделно, а другият с нас. Започнах да играя футбол в зала във Васко да Гама от 6-годишен. Това бе моята страст и живот, намерих и подкрепата на родителите си, които идваха на всеки мой мач.

Футболът в зала е спорт, който помага много, защото пространството е малко, трябва да можеш да контролираш много добре топката и бързо да взимаш решения. Това помага много на развитието на футболистите. Беше ми трудно да сменя футзала, за да премина на голям терен. Тренирахме по два-три пъти на седмица в зала и играехме винаги в неделя. Успявах да комбинирам двата спорта. След това разбрах, че трябва да направа плавна смяна и да взема окончателно решение относно моето бъдеще.

Футболът ми даде всичко. Постигнах всичко в живота си, благодарение на футбола.Моите родители не искаха да напуснем фавелата, в която живеехме, тъй като бяха построили къщата ни с много любов и усилия. Това обаче е една много бедна зона и трябваше да сменим дома си. Все още имам много приятели от фавелата и не пропускам да ги посетя, когато съм в Бразилия, но рядко, защото е много опасно. В момента живея в една страна, която е луда по футбола. Живея в един невероятен град, какъвто е Барселона. Мога да помагам на моето семейство и това е много важно.

Роналдиньо винаги е бил мой идол. Всички бразилци, които са преминали през Барселона са били велики футболисти и са написали история, но Роналдиньо е моят идол. Винаги съм го твърдял.

Татуировките? Те са много и не ми пречат. Тази, която най-много ми харесва е на моята дъщеря. Имам също така имената на моята жена и на родителите ми. Те бяха първите, които си направих. Имам също така и една фраза, която гласи: "Никога не преставай да мечтаеш", заяви Коутиньо.

 

  Сподели
159