Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 27-ми кръг на Примера Дивисион

Виляреал - Жирона
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Пабло Гонсалес

Колебливите изяви на Виляреал в последните пет кръга приключиха със загуба в междинния кръг. "Жълтата подводница" отстъпи с 0:1 при визитата си на коравия Ейбар. Поражението остави селекцията на Хавиер Кайеха на 6-то място, а валенсианци са с 41 точки. Семедо, Суарес и Фернандес са контузени, а Гера и Сориано са под въпрос.

Жирона пък постигна пети последователен успех пред собствена публика. Абсолютният дебютант в историята на Примера се наложи с 1:0 над Селта и постигна общо 10-та победа до момента в актива си. Така катлаунците вече имат 37 пункта и са на 8-ма позиция.

Прогноза: Виляреал - Жирона 1:1


Севиля - Атлетик Билбао
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Алберто Ундиано

Севиля надделя с 1:0 при визитата си на последния Малага в андалуски сблъсък от 26-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол падна след четвърт час игра, когато след страхотно отиграване на Дуран Нолито, топката стигна до Кореа, а последният бе точен с диагонален удар покрай Роберто - 1:0. С успеха си момчетата на Винченцо Монтела пък остават в зона "Европа", но далеч от първите четири места - 5-та позиция, с 42 пункта. Навас и Корчия са аут за предстоящата среща.

Атлетик Билбао пък направи домакинско 1:1 срещу Валенсия в интересен двубой, в който не липсваха положения пред двете врати. Баските са тези, които могат повече да съжаляват, тъй като изпуснаха няколко добри положения, включително и дузпа. "Лъвовете" имат 32 точки и са на 12-ата позиция в класирането. Муняин, Ундабарен, Рико и Баленциага са в лазарета на баските.

Прогноза: Севиля - Атлетик Билбао 1:1


Депортиво Ла Коруня - Ейбар
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Сантяго Хайме

Депортиво Ла Коруня продължава да е все така неубедителен и под ръководството на наскоро назначения Кларънс Зеедорф. През седмицата галисийци записаха 11-ти пореден двубой без победа в първенството, като този път Хетафе разби "Супер Депор" с 3:0. Така тимът остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 18 точки. Москера, Валверде, Торес, Албентоса, Гама и Бичо са аут за домакините.

Ейбар се наложи с 1:0 над Виляреал и се доближи на 3 точки от "жълтата подводница". Нападателят Кике вкара единствения гол в 16-ата минута. Така баските вече имат 38 пункта и са на 7-ата позиция в подреждането, като са замесени и в борбата за местата, които осигуряват евроквота. Рико и Енрих пропускат визитата край бреговете на Атлантическия океан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Ейбар 1:3


Леганес - Малага
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 03.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Атлетико Мадрид се наложи над гостуващия Леганес с 4:0 в среща от 26-ия кръг на Ла Лига. Антоан Гризман вкара и четирите попадения за "дюшекчиите" и по този начин помогна на отбора си за трите точки. В същото време това бе шести пореден мач без успех за хората на Асиер Гаритано, които остават с 30 точки, а вече се смъкнаха и на 16-ото място в таблицата. Брашанац, Серантес и Шимановски са контузени за "лос пепинерос".

Севиля надделя с 1:0 при визитата си на последния Малага в андалуски сблъсък от 26-ия кръг на Ла Лига. Тимът от "Ла Росаледа" записа пета поредна загуба за първенство и има общо 19 поражения. "Бяло-сините" са твърдо последни с 13 точки. Домакините имаха претенции за дузпа в 28-ата минута за нарушение на Кореа срещу Съксес, но съдията реши да не посочва бялата точка. Малага остава здраво закотвен на последното 20-то място с актив от 13 точки.

Прогноза: Леганес - Малага 0:0


Леванте - Еспаньол
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 04.03.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Алберола

Отчайващата серия без победа за новака Леванте вече набъбна на 14 поредни мача. В междинния кръг "прилепите" инкасираха четвърта поредна загуба, след като този път паднаха с 0:1 като гости на Алавес и то след гол в последната минута. Леванте остава на спасителната 17-та позиция благодарение на по-добрите си показатели спрямо Лас Палмас, като двата отбора имат по 20 точки. Чема е наказан, а Фернандес, Алегрия и Лопес са контузени за домакините.

Еспаньол сложи край на серията от четири поредни равенства, след като в междинния кръг каталунците победиха с 1:0 все още действащия шампион на Испания и Европа - Реал Мадрид. В герой за тима на Кике Санчес Флорес се превърна Жерар Морено, който вкара единствения гол в третата минута на добавеното време. През първата част пък стражът на "папагалчетата" дори спаси дузпа за своя тим. Така Еспаньол вече има 31 точки, но продължава да се намира в долната половина на таблицата, заемайки 13-то място. Лопес и Мория пропускат гостуването във Валенсия.

Прогноза: Леганес - Еспаньол 0:1


Реал Сосиедад - Алавес
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 04.03.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Тимът на Реал Сосиедад продължава да няма успех далеч от дома от октомври месец миналата година. В междинния кръг баските направиха 0:0 като гости на Бетис. Със спечелената точка възпитаниците на Еусебио Сакристан имат 30 и са на 15-то място в колоната. Отсъстващи за "синьо-белите" са Уилиан, Рули, Морено, Прието и Мартинес.

Тимът на Алавес, който доскоро беше в и в непосредствена близост до зоната на изпадащите, сега постигна четвърти успех за последните си пет мача в Ла Лига. В междинния кръг баските сразиха с 1:0 новака Леванте след късен гол в заключителните секунди на двубоя. По този начин играчите на Абелардо Фернандес вече имат 31 точки и са на 14-ата позиция в подреждането. Аут за регионалното дерби са Ел Хадади, Вигарай и Ернандес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Алавес 2:2


Валенсия - Бетис
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 04.03.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Алехандро Ернандес

Валенсия не успя да се възползва от грешката на Реал Мадрид и завърши наравно - 1:1 при визитата си на Атлетик Билбао на "Сан Мамес" в среща от 26-ия кръг на Ла Лига. Така "прилепите" остават на четвърто място в класирането. Като цяло баските са тези, които могат повече да съжаляват, тъй като изпуснаха няколко добри положения, включително и дузпа. Така "лос че" имат 50 точки и са на 4-ото място в класирането. За предстоящия двубой Марселино Гарсия Торал няма да може да разчита на Гарай и Хименес.

Бетис пък направи ялово 0:0 у дома срещу Реал Сосиедад. Това бе втори пореден мач, в който "зелено-белите" не съумяват да спечелят пред собствена публика. В момента севилци са с 37 пункта и заемат 9-ото място в колоната. За визитата във Валенсия аут са Федал, Санабрия и Кемпбъл.

Прогноза: Валенсия - Бетис 2:0


Селта Виго - Лас Палмас
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 05.03.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Колебливите напоследък изяви на Селта далеч от дома продължиха и в междинния кръг. В него галисийци отстъпиха с 0:1 като гости на новака Жирона. Поражението остави играчите на Хуан Унсуе с 35 точки, смъквайки ги на 11-то място в таблицата. Аут за "небесносините" е Фонтас.

Барселона се препъна в опита си да победи Лас Палмас в гостуването си на Канарските острови. Двата тима завършиха наравно - 1:1 в среща от 26-ия кръг на Примера Дивисион. Голямата звезда на Барса Лионел Меси даде преднина на гостите в 21-ата минута. Джонатан Кайери от дузпа обаче изравни в 48-ата минута, отсъдена за игра с ръка на Люка Дин. Точката е важна за "лос амарийос", които вече имат 20, но остават под чертата, заемайки 18-та позиция, тъй като тимът на Леванте е с по-добри показатели от островитяните. За визитата във Виго с травми са Бигас, Пенялба и Еменике.

Прогноза: Селта Виго - Лас Палмас 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277