Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Примера Дивисион

Депортиво Ла Коруня - Еспаньол
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 23.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Давид Фернандес

Депортиво Ла Коруня записа девети пореден мач без успех в Примера. Този път галисийци отново отстъпиха с 0:1, само че като гости на Алавес, а двубоят бе втори за Кларънс Зеедорф, начело на "синьо-белите", като пак тимът губи с минимален резултат. Поражението остави "Супер Депор" на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 17 точки. Валверде, Бичо и Адриан са контузени за домакините.

Еспаньол стигна до точка при домакинството си на Виляреал в среща от кръга на Ла Лига. "Жълтата подводница" бе близо до успеха, след като водеше почти до края на мача, но в крайна сметка трите точки им се изплъзнаха. В 25-ата минута Родриго Ернандес се разписа за гостите. В 85-ата минута Естебан Гранеро изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, пращайки кълбото в мрежата за крайното 1:1. Това бе трето поредно равенство за каталунците, а хората на Кике Санчес Флорес с без победа вече в шест последователни кръга. В момента "папагалчетата" заемат 16-ата позиция с 27 пункта. За визитата в срещуположния край на Испания аут са Мория и Лопес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Еспаньол 0:0


Селта Виго - Ейбар
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 14:00
Съдия: Карлос Дел Серо

Селта записа втора поредна загуба като гост. Този път "небесносините" отстъпиха с 0:3 при визитата им на новака Хетафе. Поражението остави галисийския клуб с 32 точки, като селекцията на Хуан Унсуе е на 11-ото място в таблицата. Васкес продължава да е единственият контузен в редиците на Селта.

Лидерът в Примера Барселона стигна до труден успех с 2:0 при визитата си на Ейбар в среща от 24-ия кръг на Ла Лига. В 16-ата минута Луис Суарес откри резултата. Уругваецът получи прекрасно извеждащо подаване от Лионел Меси и след като преодоля вратаря, нападателят прати топката във вратата. Жорди Алба реализира успокоителното попадение, което падна едва в 88-ата. В 66-ата Фабиан Ореяна беше изгонен за невъздържана реакция. Именно той пропуска предстоящата среща, а наставникът Хосе Мендилбар няма да може да разчита още на Рамис, Енрих и Рико. Йованович пък е под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Ейбар 2:2


Леганес - Лас Палмас
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 24.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Сантяго Хайме

Леганес изигра два мача през изминаващата вече седмица. Първо "лос пепинерос" отстъпиха с 0:3 при гостуването си на Жирона, а след това Леганес отстъпи и с 1:3 у дома срещу колоса Реал Мадрид в отложен мач от първенството, допускай пълен обрат Така хората на Асиер Гаритано са в поредица от три последователни загуби, а клубът от покрайнините на столицата остава с 29 точки, които му отреждат 13-ото място в класирането. Брашанац и Серантес са контузени за домакините.

Борещият се за оцеляване тим на Лас Палмас допусна домакинско поражение, губейки с 1:2 от амбициозния състав на Севиля. Загубата остави клуба от Канарските острови под чертата, като "лос амарийос" са на 18-та позиция, с 18 точки, но са само на два пункта от спасителното 17-то място. За визитата в покрайнините на Мадрид са травми са Пенялба и Еменике.

Прогноза: Леганес - Лас Палмас 1:1


Виляреал - Хетафе
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 25.02.2018 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес

Еспаньол стигна до точка при домакинството си на Виляреал в среща от кръга на Ла Лига. "Жълтата подводница" бе близо до успеха, след като водеше почти до края на мача, но в крайна сметка трите точки им се изплъзнаха. В 25-ата минута Родриго Ернандес се разписа за гостите, възползвайки се от рикошет и изстрелвайки истински снаряд към вратата - 1:0. В 85-ата минута Естебан Гранеро изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, пращайки кълбото в мрежата за крайното 1:1. В последната атака Лео Баптищао уцели гредата и пропусна да донесе трите точки на своя тим. Така "жълтата подводница" добави само точка към актива си, който в момента възлиза на 38 пункта, а валенсианци са 6-ти. В лазарета на домакините са Семедо, Сансон, Суарес и Фернандес.

След четири поредни равенства в Примера, новакът Хетафе постигна и успех. Това се случи в предишния кръг, когато клубът от покрайнините на Мадрид срази с 3:0 у дома състава на Селта Виго. Това бе и шести последователен мач без поражение за Хетафе. Така играчите на Хосе Бордалас вече имат 33 точки, които им отреждат 9-ото място в подреждането. За визитата на изток контузен е Бергара.

Прогноза: Виляреал - Хетафе 2:2


Атлетик Билбао - Малага
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 25.02.2018 г.
Час: 17:15
Съдия: Алехандро Ернандес

Отборът на Атлетик Билбао инкасира втора поредна загуба като гост, а "лъвовете" нямат победа в Ла Лига вече в шест поредни кръга. Преди седмица баските отстъпиха с 0:2 при визитата им на Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Хосе Сиганда оказаха сериозен отпор на "дюшекчиите", но в последния четвърт час на мача допуснаха две попадения. Така Атлетик остава с 28 точки и е на 14-та позиция, а зоната на изпадащите е на дистанция от осем пункта. Муняин, Баленциага и Ундабарен са контузени за домакините.

Валенсия се наложи с 2:1 при визитата си на Малага в среща от 24-ия кръг на Ла Лига. Домакините могат да съжаляват, тъй като водеха в резултата, но в последните десет минути допуснаха пълен обрат. Поражението остави андалусци на последното 20-то място, а бъдещето на южняците в елитната дивизия остава все така несигурно. "Синьо-белите" имат 13 точки и за момента са на седем от спасението. За тежката визита в другия край на страната с травми са Рика, Перес, Санчес, Кузманович и Маестре, а Мигел е наказан.

Прогноза: Атлетик Билбао - Малага 2:0


Валенсия - Реал Сосиедад
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 25.02.2018 г.
Час: 19:30
Съдия: Пабло Гонсалес

Валенсия се наложи с 2:1 при визитата си на Малага в среща от 24-ия кръг на Ла Лига. Домакините могат да съжаляват, тъй като водеха в резултата, но в последните десет минути допуснаха пълен обрат. Браун Идейе даде аванс на домакините. Нигерийският нападател бе точен за своя тим в 27-ата минута. "Прилепите" стигнаха до равенството десет минути преди края, когато точен бе Франсис Коклен. Пет минути след това Даниел Парехо се разписа от дузпа. Така "лос че" вече има 46 точки и е на 4-то място в подреждането. За настоящия двубой треньорът Марселино Гарсия Торал не може да разчита на Гарай и Перейра, а Кондогбия е под въпрос.

Реал Сосиедад постигна втора поредна домакинска победа, след като в предишния кръг баските се разправиха с новака Леванте, побеждавайки го с 3:0. Въпреки успеха, за последните осем кръга в Примера тимът записа три успеха, но допусна и пет поражения. В момента селекцията на Еусебио Сакристан е на 12-то място с 29 точки. За тежката визита във Валенсия отсъстващи са Уилиан, Морено и Мартинес.

Прогноза: Валенсия - Реал Сосиедад 3:1


Леванте - Бетис
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 26.02.2018 г.
Час: 22:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Тежките времена за новака Леванте продължиха и в предишния кръг, когато "прилепите" записаха 12-ти пореден мач без успех. За последно валенсианци спечелиха в средата на месец ноември миналата година, а оттогава са в поредица от седем загуби и пет равенства. В последния си мач Леванте отстъпи с 0:3 като гост на Реал Сосиедад. Тимът продължава да се намира непосредствено над зоната на изпадащите и е на 17-то място с 20 точки, а бъдещето на треньора Хуан Минис начело на тима далеч не изглежда сигурно. Контузени за "прилепите" са Фернандес, Алегрия и Лопес.

Отборът на Бетис успя да вкара цели три гола в мрежата на действащия шампион на Испания и Европа - Реал Мадрид, но допусна пет в своята врата за крайното 3:5. Двубоят в Севиля бе много интересен и предложи редица обрати, но в крайна сметка "зелено белите" останаха без точка от него. Така андалусци имат 33 пункта и преди предстоящия кръг са на 10-ото място в колоната. За визитата на Леванте аут са Федал, Санабиря и Мартин.

Прогноза: Леванте - Бетис 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202