Валверде: Не знам какво да направим, за да повишим посещаемостта


Н. Гавазов

Валверде: Не знам какво да направим, за да повишим посещаемостта

Старши-треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели мнение за първия полуфинален мач от Купата на Испания с Валенсия, а също така коментира за не толкова високата посещаемост на домашните срещите на каталунците. По официални данни, снощният двубой е бил наблюдаван от 50 959 човека, което е едва 51% от вместимостта на "Камп Ноу".

"Доминирахме в мача, но съперникът имаше свой план, за да получи резултат, даващ шанс за класиране за финала. Валенсия е най-добрият отбор от тези, които са се защитавали срещу нас. Резултатът не е толкова лош за Барселона, защото победихме и не допуснахме гол, но пред нас има гостуване и въпросът с победителя все още е открит.

Що се отнася до посещемостта на "Камп Ноу", аз не знам какво още може да се направи, за да се поощрят нашите фенове по-често да ходят на мачовете. Наситеният график на мачовете не помага, сега е зима, хората трябва да работят. При всички случаи ние се стараем да вършим максимума, за да може зрителите да се наслаждават на нашия футбол", заяви Валверде.

 

  Сподели
223