Валверде: Не ни е скучно в Примера дивисион


Н. Гавазов

Валверде: Не ни е скучно в Примера дивисион

Старши-треньорът на Барселона Ернесто Валверде изрази увереност, че надпреварата за титлата в Ла Лига няма да бъде скучна, а също така отбеляза играта на нападателя Лионел Меси, който оформи дубъл в мача с Бетис и помогна за победата с 5:0. Напомняме, че след този двубой каталунците са лидери в класирането с 54 точки, на 11 пункта пред най-близкия си преследвач Атлетико.

"Трябва да си доволен, когато побеждаваш. Не ни бе лесно, Бетис рискуваше и ни пресираше. Те играха твърдо по целия периметър на терена. В хода на мача успяхме да покаем нашата игра и да ги накажем. Търпението ни донесе резултат. Доминирахме и вкарахме пет гола.

Шампионска лига и Купата на Испания са важни за нас, но няма да забравим и за вътрешното първенство. Трябва да продължаваме в този дух. Не ни е скучно да играем в Ла Лига. Ще се постараем да продължаваме да побеждаваме, без да мислим за бъдещето. Пред нас има още 18 кръга, това е много. Всеки двубой, който спечелим, ще бъде голяма крачка към титлата

Трябва да се наслаждаваме на играта на Меси. Получихме шанс да живеем в неговата епоха. По-рано моите отбори страдаха от неговите действия, а сега просто се наслаждаваме на неговия футбол. Голямо събитие е да го гледаш всеки ден. Той просто е добър", заяви Валверде.

 

  Сподели
98