Ван Гаал за напускането си от Барса: Не всички хора са фалшиви


Н. Гавазов

Ван Гаал за напускането си от Барса: Не всички хора са фалшиви

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал за пореден път си припомни как напусна клуба от "Олд Тарфорд", а също така сравни тази ситуация с напускането си на Барселона.

"Мисля, че Манчестър Юнайтед се отнесе към мен ужасно и предателски. След напускането ми на клуба аз имах много предложения. Националният на Белгия искаше да ме назначи за старши-треньор. Но цяла година не можех да оглавя друг тим заради условията по изплащането на компенсация от Юнайтед. Така изпуснах възможността да поработя с националния отбор на Белгия, независимо от това, че ставаше дума за интересно предизвикателство.

Чувствах се много обиден от изпуснатата възможност. Това бе глупаво от спортна гледна точка. По това време си мислех как да отмъстя на Юнайтед и да ги накарам да ми платят пълната компенсация.

Да сравня напускането ми на Юнайтед с това на Барселона? Бе невероятно как тогавашният президент на каталунците Хосеп Луис Нунес се държеше по отношение на мен. Не всички футболни хора в света са фалшиви", заяви Ван Гаал.

 

  Сподели
99