Шави: Тики-така ме спаси, Неймар е кама за Барселона


П. Пенков

Шави: Тики-така ме спаси, Неймар е кама за Барселона

Бившият полузащитник на Барселона Шави Ернандес сподели своите впечатления от играта на Барселона през настощия сезон, като добави че стила на тима се е променил след Неймар и Ернесто Валверде. Вижте пълното интервю на Шави: 

"Барселона не играе футбол, тя играе различен спорт. Освен Гурдиола със Сити, няма никой друг отбор, който да практикува толкова чиста игра. Барса винаги е избирала трудния път, който всъщност доставя и най-голямо удоволствие ако спечелиш. Дори вратарят трябва да избира на кой играч трябва да подаде топката. Неймар? Той е като кама. Той успя да повлияе върху стила на Барселона. Когато той е на терена не е нужно да направиш 30 паса, докато отбележиш гол. Беше правилно решение тима да се възползва от качествата му. Колкото до Ернесто Валверде, той успя да съживи техния стил. Футболистите вече са позиционирани върху терена, което възстанови значението на Меси, което пък от своя страна предизвика хаос за съперниците. Крилата също имат повече възможности сега, тъй като притежават повече пространство. В допълнение на това пък Паулиньо се включва зад тях," коментира Шави. 

"Меси? Той може да прави каквото си поиска. Ако сте забелязали той винаги печели топката, когато е в борба с противников играч. Той е най-добрият в историята, той е чудо. Той беше перфектен играч като крило, а сега прави всичко, което е нужно в средата на терена. Целият отбор се грижи за него. Той е добро момче, което може да бъде пример за държанието си на терената и извън него. Моят стил на игра? Това беше въпрос по-скоро на оцеляване. Опитвам се да контролирам времето. Не бях силен, поради което често губих битката със съперников играч. Когато се обръщах често печелих време с топката, за да погледа на кого бих могъл да я подам. Аз по-скоро съм футболист, който подава кълбото. Така компенсирам ниската си скорост, бъдейки по-бърз умствено," добави полузащитникът. 

  Сподели
240