Моуриньо прекрати отпуската си заради Реал Мадрид


Н. Гавазов

Моуриньо прекрати отпуската си заради Реал Мадрид

Новият старши треньор на Реал Мадрид Жозе Моуриньо реши да съкрати своята лятна отпуска и да се завърне в Мадрид една седмица по-рано - на 14 юни, за да се включи в работата по предсезонната подговка на „бланкосите". Още в първите дни след преминаването си в Реал Мадрид, португалският специалист се намираше в постоянен контакт с Хорхе Валдано и от първо лице научаваше как вървят преговорите по закупуването на нови футболисти или удължаването на договорите със други.

Независимо от изчерпателната информация, Моуриньо е поискал лично да участва в делата на клуба. Той вече промени организацията на турнетата и планира на практика ново такова в САЩ. Футболистите се завръщат към тренировки на 16 юли и така пред новия треньор на Кралския клуб има достатъчно време да подготви всичко за началото на сезона.

Моуриньо бе представен на обществеността на 31 май, беше на работа до 4 юни, след което замина за Сетубал със семейството си където трябваше да почива до 20 юни. Между другото, съвсем различна бе картината миналия сезон - Пелегрини бе представен на 2 юни, на 5 юни отлетя за Чили и се завърна към тренировки на 10 юли. Отпуската му бе всичко 34 дни.

 

  Сподели
173