Тебас: Преди няколко месеца не можех да си представя, че Барса ще излезе от Ла Лига


Н. Гавазов

Тебас: Преди няколко месеца не можех да си представя, че Барса ще излезе от Ла Лига

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас за пореден път подчерта, че Барселона няма да може да участва в първенството на Примера дивисион, ако Каталуния се отдели от Испания.

"Даже Каталуния да се отдели от Испания, ние ще доиграем сезона, макар че не съм уверен до край в това. Този сценарий трябва да бъде анализиран на законно основание. Ако това се случи, аз незабавно ще се свържа с каталунските клубове и ще ги помоля за мнението им. Ако тези клубове подкрепят независимостта, те ще останат извън испанската юрисдикция и тогава няма да могат да играят в испанското първенство заради закона. Това може да се оспори, ако калаунската футболна федерация остане под ръководството на испанската", заяви Тебас.

"Що се отнася до Барселона и Еспаньол, преди няколко месеца не можех да си представя Ла Лига без тях, но за съжаление, сега мога да си представя това. Ние бихме загубили ценността на Ла Лига, но няма да имаме особени проблеми с нейното възстановяване. Не знам, ще могат ли Барселона и Еспаньол да се откажат да играят още през този сезон. Ние ще играем шахмат. Ще видим какво ще се случи", каза още функционерът.

Напомняме, че се очаква в понеделник, 9 октомври, парламентът на Каталуния да обяви независимостта на провинцията. Предполага се, че след този акт държавните учреждения ще преминат под властта на местното правителство, а испанските знамена ще бъдат свалени от всички обществени сгради.

 

  Сподели
303