Барселона организира коалиция срещу ПСЖ


Н. Гавазов

Барселона организира коалиция срещу ПСЖ

Барселона призовава европейските топ клубове да се обединят в коалиция срещу ПСЖ, който, както смятат испанците, се превръща в директна заплаха за сегашните правила във футбола, както съобщават френски източници, през последните дни каталунците са се свързали с представители на Байерн Мюнхен и Ювентус и са получили положителен отговор.

Целта на Барселона е да бъде изолиран ПСЖ от останалите силни европейски отбори заради очаквания трансфер на нападателя Неймар в лагера на френския гранд.

Напомняме, че по-рано в медиите се съобщаваше, че бразилецът ще премине прегледи в Катар на 1 август, а на 2 август ще подпише контракт с парижани. При това се предполага, че играчът може да получи пари от ПСЖ и самостоятелно да закупи трансфера си от Барселона и да пристигне във френската столица като свободен агент, а освен това да получава заплатата си от катарски инвестиционен фонд като посланик на Мондиал 2022.

По този начин ПСЖ ще избегне нарушаване на правилата за финансовия феърплей.

Очевидно е, че Барселона не може да преглътне очертаващата се загуба на Неймар, който повече не желае да бъде в сянката на Лионел Меси. В същото време на практика няма никакво нарушаване на правилата и незаконни действия от страна на ПСЖ - клаузата за откупване на договора на Неймар е по инициатива на Барселона, освен това испанският клуб определи размера на опцията, така че всеки кандидат за играча от националния отбор на Бразилия има право да се възползва от тази възможност.

 

  Сподели
246