Бартомеу: Барса ще похарчи всички пари от продажбата на Неймар


Н. Гавазов

Бартомеу: Барса ще похарчи всички пари от продажбата на Неймар

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разказа за ситуацията с евентуалния трансфер на нападателя Неймар в ПСЖ. Както е известно, очаква се, че в началото на следващата седмица френският клуб ще активира опцията за откупване на договора на бразилския футболист в размер на 222 милиона евро, след като по-рано уточни с него всички условия на съглашението.

"Всяка година се стремим да имаме конкурентен отбор, който да е в състояние да постига много. През някои сезони това ни се отдава, а през някои не. Но винаги се стремим към най-доброто. Искаме Неймар да остане, но съществува опция за откупване. Ако той иска да си тръгне, тази опция ще бъде заплатена и той ще си тръгне. Дали съм разговарял с Неймар? Не сме говорили. Когато се върнем в Испания, ние ще седнем и ще приказваме. Всички пари, които ще получим от продажбата му, ние ще ги похарчим за подсилване на отбора", заяви Бартомеу.

"За да бъде осъществен трансферът на Неймар, за него трябва да бъде платена цялата сума от опцията. В УЕФА съществува правилото за финансовия феърплей и ако някой клуб го наруши, тогава попада под санкции. Барселона е първи или втори клуб в света по отношение на доходите - 800 милиона евро на година. Това позволява на клуба да се развива", каза още босът.

"Слуховете, че Филипе Коутиньо ще смени Неймар? Коутиньо е отличен играч, но ние не можем нищо да говорим по този повод. Трябва да бъдем внимателни в тази ситуация", завършва Бартомеу.

 

  Сподели
126