Хетафе се справи с резервите на Атлетико и ще играе в Европа (видео)


.

Хетафе се справи с резервите на Атлетико и ще играе в Европа (видео)

Отборът на Хетафе финишира на шесто място в испанската Примера дивисион, след като постигна класически успех с 3:0 като гост над тима на Атлетико (Мадрид) в двубой от последния кръг на шампионата, провел се на стадион "Висенте Калдерон" в столицата. С две попадения за победителите се отличи Роберто Солдадо, а веднъж се разписа Даниел Парехо.

Гостите от Хетафе успяха да поведат в резултата още в 13-ата минута чрез Роберто Солдадо, който превърна в гол първото по-сериозно положение в мача. Бившият нападател на Реал Мадрид отбеляза след пас на Адриан Гонсалес, който е син на наставника на тима Мичел. "Дюшекчиите", които бяха излезли с повечето от резервите си, отговориха с два добри шанса, които обаче бяха прахосани. В 24-ата минута Солдадо отново изпрати коженото кълбо в мрежата зад вратаря на домакините, но този път попадението му не бе зачетено, тъй като имаше сигнал за засада. До края на първото полувреме Педро Леон от състава на Хетафе можеше да удвои преднината на своя отбор, но пропусна.

В 53-ата минута Солдадо се възползва от грешка на младия Алваро Домингес, за да реализира гола на успокоението за Хетафе, записвайки своето 16-о попадение в Примера през този сезон. Гостите можеха да вкарат пет минути преди това, но изстрелът на Адриан срещна гредата на дебютиращия страж на "дюшекчиите" Жоел. В 86-ата минута на двубоя Дани Парехо бе точен за крайното 0:3 в полза на Хетафе.

Тимът на Атлетико Мадрид, който спечели турнира Лига Европа, побеждавайки на финала английския Фулъм, приключва първенството на девето място, като в сряда вечер ще има възможността да вдигне още един трофей и да направи дубъл, ако успее да победи Севиля във финала за Купата на краля. 

Видео: Тук

  Сподели
118