El Mundo Deportivo: Вия може да бъде от понеделник в Барса


.

El Mundo Deportivo: Вия може да бъде от понеделник в Барса

Нападателят на Валенсия Давид Вия ще финализира трансфера си в Барселона преди да отпътува с националния отбор на Испания за Световното първенство в ЮАР, съобщава El Mundo Deportivo . В понеделник нападателят ще се срещне с президента на Валенсия Мануел Лоренте, за да се уточнят бъдещите планове, които не са нищо друго освен преминаване в Барселона.

Очевидно е, че Вия не иска да се повтори ситуацията от миналата година, когато той отиде с Испания да играе в турнира за Купата на конфедерациите, като тогава също имаше много голяма вероятност звездата на „прилепите" да премина на „Камп Ноу". Ето защо Давид Вия иска този път трансферът му да е факт преди 11 юни.

28-годишният испански национал, който направи пет сезона със Валенсия, има още 4 години до изтичането на договора си с клуба, но е недоволен от успехите си с астурците, след като до сега е спечелил само веднъж Купата на Краля.

Очакванията са, че с тази сделка Валенсия ще подобри икономическото си състояние и да покрие част от задълженията си. Предполага се , че сумата, за която ще се споразумеят двата отбора варира между 40 и 45 милиона евро, като „каталунците" се надяват дори да свалят малко от цената, особено ако Вия твърдо заяви желанието си да премина на „Камп Ноу". Предполагаше се, че младият Боян Къркич също ще участва в сделката с Вия, но ръководството на Барселона смята да го запази и да вземе Вия кеш.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
138