Лапорта: Юнайтед и Бекъм ни принудиха за Роналдиньо


И. Ангелов

Лапорта: Юнайтед и Бекъм ни принудиха за Роналдиньо

Бившият президент на Барселона Хоан Лапорта сподели, че Барселона е била използвана от Манчестър Юнайтед и Дейвид Бекъм през 2003-та година, което е довело отбора до подписването с Роналдиньо. Според Лапорта отборът е имал договорка с Юнайтед, но капитанът на отбора тогава преминава в Реал Мадрид. Marca цитира:

"Беше избор между Бекъм, Роналдиньо или Тиери Анри. Юнайтед ни каза, че ще го продаде на нас ако спечелим президентските избори, защото по това време нямахме власт. Но те ни използваха и накрая той подписа с Мадрид. Ние се срещнахме на летище Хийтроу и той подписа споразумение с нас, в което се казваше, че ще премине ако се разберем с агента му.

"Ние не успяхме да направим това. Отидохме в Ница и стояхме с него, но той каза, че ще помисли. Омръзна ни да чакаме отговор, поради което подписахме с Роналдиньо."

Бекъм прекара 4 години с Реал и спечели Ла Лига в последната. Роналдиньо изигра 5 сезона с Барса, спечелвайки 2 пъти лигата, Шампионска лига и два пъти наградата за Играч на годината.

  Сподели
195