Реал Мадрид ще победи и продължи да се моли


.

Реал Мадрид  ще победи и продължи да се моли

Реал Мадрид - Атлетик Билбао
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 08.05.2010
Час: 22:00
Съдия: Сесар Мунис Фернандес

 

Реал Мадрид продължава с безмилостното преследване на Барселона за шампионската титла след като през седмицата „белите" победиха като гости борещия се за промоция в Шампионската лига Майорка. Благодарение на головете на Роналдо, столичани обърнаха резултата и не само това, но го направиха разгромяващ за своите противници. Не така лесни изглеждаха нещата срещу Осасуна миналия уикенд, когато памплонци повеждаха на два пъти, докато отново Роналдо минута преди края не върна своите в борбата за титлата.

„Надявам се Барселона да загуби точки срещу Севиля, а ние да победим у дома си. Надявам се да стана шампион на Испания", заяви Роналдо на пресконференция след мача на „ОНО Естади".

Разликата от каталунците е само точка и по всичко изглежда, че въпросът с титлата на практика ще се реши в този предпоследен кръг и ще зависи в голяма степен от случващото се на „Писхуан". При всички положения обаче, хората на Пелегрини ще трябва да победят....и да продължат да се молят.

Атлетико Билбао идват на „Бернабеу" с ясната мисъл да откраднат нещо и да запазят живи мечтите си за участие в Лига Европа. Така, че някой ако си мисли, че баските ще излязат като жертвени агнета дълбоко се лъже. Още повече, че „Лос Леонес" вече победиха у дома си Реал Мадрид с 1:0 и знаят как става това, а и няма да им липсва самочувствие да се противопоставят на своя съперник.

Формата на гостите обаче буди определено безпокойство у своите фенове. Последната победа е от 11 април срещу Алмерия, а оттогава насам в пети мач баските не поснават победата. В последния кръг през седмицата завършиха наравно 1:1 у дома си срещу борещия се да не изпадне Малага, а миналия уикенд, отново като домакини загубиха от Майорка. За всички е повече от ясно, че тимът е в игрова криза, и опасенията и на най-верните фенове са, че точно срещу именития си съперник в събота вечер едва ли ще успее да стори нещо.

Пепе, въпреки напредъка в лечението си на коляното няма да вземе участие в мача, Раул също не е готов. Ван дер Ваарт започна тренировки, но явно не е възстановен напълно и отпадна от групата. Впрочем ето и кого покани Пелегрини за двубоя:

Вратари: Касияс, Дудек
Защитници: Арбелоа, Серхио Рамос, Марсело, Албиол, Гарай, Метцелдер
Полузащитници: Гаго, Диара, Кака, Ласана Диара, Гути, Дренте, Шаби Алонсо, Гранеро
Нападатели: Кристиано Роналдо, Бензема, Игуаин.

Със сигурност чилийският специалист ще започне мача в почти същия състав както срещу Майорка, с Роналдо и Игуаин в атака, а Кака ще застане зад двамата. Албиол и Рамос ще бъдат двойката централни защитници, на фланговете на защитата ще са пък Арбелоа и Марсело. Схемата на игра е 4-4-2.


За Атлетико няма да играят контузените Велес и Осио. Под съмнение бяха Коикили и Мартинес, но двамата бяха възстановени в крайна сметка, докато Пабло Орбайз отпадна със сигурност. Така Мартинес заедно с Итураспе ще заеме място в опорната зона, а Коикили ще застане на левия фланг на отбраната. Атаката ще водят Лоренте и Тихуеро, а Муниаин може да се появи на по-късен етап от мача. Шансът Ечеберия да започне като титуляр също е малък и най-вероятно е да го видим на резервната скамейка. Схемата на игра е 4-4-2.

Какво бихме могли да очакваме от срещата? Несъмнено е, че независимо какво се случва на „Писхуан", Реал Мадрид не трябва да забравя за сблъсъка с Атлетико Билбао, ако иска да продължи в борбата за титлата. Очакванията ми са, че с футболист като Роналдо в редиците си, „белите" ще направят труден живота на своите гости и още в самото начало ще установят пълно превъзходство над съперника си. Може да има голово шоу, а може и да няма. По-важното е „белите" да победят, а няма никакво съмнение, че те ще го направят.

Прогноза за: Реал Мадрид - Атлетико Билбао 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

15 април Алмерия - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
18 април Реал Мадрид - Валенсия 2:0 (Примера)
24 април Реал Сарагоса - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
02 май Реал Мадрид - Осасуна 3:2 (Примера)
05 май Майорка - Реал Мадрид 1:4 (Примера)

Атлетик Билбао:

15 април Валенсия - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
18 април Атлетик Билбао - Реал Сарагоса 0:0 (Примера)
26 април Осасуна - Атлетик Билбао 0:0 (Примера)
02 май Атлетик Билбао - Майорка 1:3 (Примера)
05 май Атлетик Билбао - Малага 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Атлетик Билбао

159 мача
78 победи за Реал Мадрид
31 равенства
50 победи за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 304:226 за Реал Мадрид

През този сезон:

16 януари 2010 Атлетик Билбао - Реал Мадрид 1:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Реал Мадрид - 1.11
Равен - 9.00
Атлетик Билбао - 19.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128