Дюшекчиите се сбогуваха с Висенте Калдерон с победа над Билбао


FUTBOL-TV

Дюшекчиите се сбогуваха с Висенте Калдерон с победа над Билбао

Атлетико Мадрид надви с 3:1 Атлетик Билбао в среща от 38-ия кръг на Ла Лига. Фернандо Торес набързо вкара два гола (8 и 11) и даде добър аванс на своя тим. При първото попадение - Гризман получи висока топка от Тиаго Мендеш в наказателното поле, свали я за Ел Ниньо, който с фронтално насочване от около седем метра даде аванс на столичани.

Малко след това Торес подаде към Гризман, той подаде на Коке, който асистира с глава, към номер 9, който вкара атрактивен гол със странична ножица - 2:0.

В 71-ата "лъвовете" намалиха с гол на резервата Иняки Уилиямсм, който бе точен с удар от над 10 метра. Точка на спора сложи Анхел Корея (89) в края на мача. Иначе Атлетико завърши сезона, окичвайки се с бронзовите медали.

След почти 50-годишна история, клубът ще се сбогува с крепостта си “Висенте Калдерон". На 28 май стадионът ще бъде затворен с демонстративен мач, в който ще вземат участие легенди на “дюшекчиите". На мястото на стария стадион ще бъдат изградени два небостъргача и озеленен обществен парк. От лятото Атлетико ще играе домакинските си мачове на 67-хилядния "Уанда Метрополитано".

  Сподели
118