Барса не се предава - разправи се с Лас Палмас


FUTBOL-TV

Барса не се предава - разправи се с Лас Палмас

Шампионът на Испания Барселона спечели убедително с 4:1 при визитата си на Лас Палмас в мач от предпоследния кръг на Ла Лига. Добър мач направи Неймар, който се отчете с хеттрик (25, 67 и 71), а Луис Суарес добави един гол в 27-ата минута. За островитяните се разписа Педро Бигас (63).

В 25-ата страхотен извеждащ пас на Андрес Иниеста намери Луис Суарес, който напредна и отклони надясно към Неймар, който реализира за 0:1. По-малко от две минути след това гостите от "Камп Ноу" вкараха и втори гол. Суарес получи пас от Алба и сам срещу вратаря технично насочи по диагонала - 0:2.

В 63-ата минута се стигна до хубава контра, при която Боатенг центрира отдясно и централният защитник Педро Бигас отбеляза от десет метра. Интригата обаче не се запази за дълго време. В 67-ата Иван Ракитич центрира отдясно и Неймар се разписа с глава в обратния ъгъл. В 71-ата бразилецът без проблеми промуши топката от малък ъгъл, матирайки фино вратаря Варас за 1:4.

Въпреки победата шансовете на Барса за защита на трофея станаха много малки след победата на Реал Мадрид над Севиля. "Белите" трябва да изгубят цели три точки в оставащите си два шампионатни мача - срещу Селта и Малага.

  Сподели
335