Барселона - Тенерифе: Без излишни сантименталности


.

Барселона - Тенерифе: Без излишни сантименталности

Барселона - Тенерифе
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 04.05.2010
Час: 21:00
Съдия: Карлос Делгадо Ферейро

След шока миналата сряда, който получиха футболистите на Барселона, мнозина анализатори предричаха, че гостуването на Виляреал в събота вечер ще бъде възлово за „блауграна". С право и поради две причини: първата, че „жълтата подводница" се намираше в прекрасна форма и по принцип е неудобен съперник за „каталунците", а втората бе, че самочувствието на хората на Гуардиола бе наранено, както и бе разбит митът за непобедимостта им.

В прогнозата ми за този мач казах, че големият отбор си личи по това до каква степен може да се съвземе след някой удар и шампионите на Испания го направиха по убедителен начин - излязоха на „Ел Мадригал", наложиха волята си за победа и вкараха 4 гола - нещо, което и най-верните им привърженици не очакваха. В момента Барселона продължава да е на първо място с 90 точки три кръга преди края и „успокоиха" конкурентите си от Реал Мадрид, заявявайки, че ще ги направят 99. Никой не се съмнява, че след детронирането си от европейския връх, „блауграна" ще преследват с всички сили тази си цел.

В последните си десет мача Тенерифе допусна три загуби, постигна четири победи и на фона на предишните си срещи се намира в добра серия. Не е ли обаче малко късно за спасяване на елитния статус на отбора от Канарските острови? В момента тимът се намира в зоната на изпадащите - 18 място, с 35 точки - колкото има и седемнадесетия Малага. Впрочем, тук ни очакват много драматични събития, защото Алмерия, които са на 13 място имат 38 точки, а в същото време и предпоследния Реал Валядолид има 33.

През уикенда Тенерифе постигна важна победа с 2:1 на своя стадион срещу един от конкурентите си Расинг Сантандер, а през този уикенд предстои друг важен мач срещу втори конкурент - Алмерия. Но едва ли островитяните ще се откажат да вземат макар и една точка от своите съперници във вторник вечер, и ще се оставят да бъдат победени толкова лесно.

Гуардиола продължава да не разчита на Иниеста, под съмнение е участието на левия бек Ерик Абидал. Така на левия фланг на защитата ще застане Максуел. Схемата на игра е неизменната 4-3-3 с Педро отляво, Къркич в средата и Меси отдясно. На по-късен етап от двубоя е възможно да влезе и Ибрахимович. Шави, Яя Туре и Кейта ще оформят средната линия.

Наставникът на Тенерифе Хосе Луис Олтра не може да се оплаче от кадрови проблеми и пристига на „Ноу Камп" с цялото си налично войнство. Изключение прави само бразилския нападател Диней, който обаче рядко вземаше участие в двубоите през сезона и неговто отсъствие няма да се отрази кой знае колко. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като надеждите за отбелязване на гол са свързани с Нини, който ще бъде начело на атаката.

И така, какво може да очакваме от двубоя? След като Барселона с победата си над Виляреал през уикенда показа, че е преодолял шамара от Интер, ще бъде невероятно ако загуби точки срещу застрашения от изпадане Тенерифе. На всичкото отгоре, отборът от Канарските острови е най-слабият гост в Лигата - шест точки имат хората на Олтра навън.

„Те са лидери, страхотен отбор и бързо се възстановиха от отпадането си от Интер. Ние няма да може да играем като равен с равен. Ще чакаме нашия момент. Надявам се, че съперникът ни няма да използва целия си потенциал", заяви наставникът на Тенерифе.

Аз си мисля, че каталунският отбор няма да прояви сантименталност в никакъв случай към противника си и ще играе с пълни сили - поне докато постигне разлика в резултата, след което може би Меси и компания ще намалят темпото , за да запазят силите си за тежкото гостуване на Севиля през уикенда.

Прогноза за: Барселона - Тенерифе 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

17 април Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)
24 април Барселона - Херес 3:1 (Примера)
28 април Барселона - Интер 1:0 (Шампионска лига)
01 май Виляреал - Барселона 1:4 (Примера)

Тенерифе:

10 април Тенерифе - Валядолид 0:0 (Примера)
13 април Спортинг Хихон - Тенерифе 0:2 (Примера)
18 април Тенерифе - Хетафе 3:2 (Примера)
25 април Атлетико Мадрид - Тенерифе 3:1 (Примера)
01 май Тенерифе - Расинг Сантандер 2:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Тенерифе

25 мача
16 победи за Барселона
6 равенства
3 победи за Тенерифе
Голова Разлика: 60:30 за Барселона

През този сезон:

10 януари 2010 Тенерифе - Барселона 0:5 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.08
Равен - 11.00
Тенерифе - 26.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
119