Симеоне: Имах 35 милиона причини да напусна Атлетико


Н. Гавазов

Симеоне: Имах 35 милиона причини да напусна Атлетико

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели мнение за слуховете, свързващи го с напускане на клуба.

- Тук съм вече пет и половина години. Щастлив съм, защото ежедневно получавам от играчите един вид витамини. Точно това ме поддържа здрав. Погледнете как отборът се представи в мача със Севиля. Ето това ми дава надежда.

- Не се безпокоите, че всичко се стоварва върху фигурата ви?

- От първия ден за мен това е голяма отговорност. Дойдох тук не като треньор, такъв станах по-късно. Бях играч и кумир на феновете. Веднага усетих голяма отговорност. В мен хората видяха революция.

- Комфортно ли вие в тази роля?

- Колкото повече отговорности и трудности имам в живота, толкова по-добре се чувствам. Абсолютно няма за какво да се оплаквам за времето, през което съм в отбора.

- След финала в Милано казахте, че ще се замислите за бъдещето си. Спонтанни ли бяха тези думи?

- Отидох в пресцентъра. Наложи ми се да отида там, където се празнуваше победата на Реал. Болеше ме. И си представих колко труден ще е следващият сезон, колко трудно ще ми е отново да заредя моите момчета.

- Преодоляхте ли тази ситуация?

- Не. Трябваше да помисля. Но само си представете, имах 35 милиона причини да отива в друг клуб. 35 милиона причини! Но не исках, защото се идентифицирах с Атлетико. Клубът става още по-добър и по-голям. Скоро ще имаме нов стадион, бюджетът ще е по-голям.

- Защо намалихте срока на договора си от 2020 на 2018 година?

- Защото така разбрахме, че ще е по-добре за мен и за клуба.

- Защо да е по-добре за клуба?

- Контрактът бе подобрен. Клубът трудно би поддържал треньора дълго време, защото се налага да плаща. Очевидно е, че е по-малко болезнено, ако плащаш по-малко, - заяви Симеоне.

 

  Сподели
90