Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Виляреал
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 17.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Иняки Виканди

Отборът на Лас Палмас отстъпи с 3:4 в голов трилър при гостуването си на Еспаньол в предишния кръг. По този начин "лос амарийос" останаха с актив от 32 точки, а клубът от Канарските острови е 12-то място в подреждането. Наставникът Кике Сетиен не може да разчита на Монторо, а Хесе е под въпрос.

Виляреал постигна трета поредна победа и общо четвърта в последните пет кръга в Примера. Този път "жълтата подводница" се наложи с минималното 1:0 като гост над Селта Виго. Така играчите на Фран Ескриба продължават да преследват голямата цел през настоящия сезон - място в Топ 4. В момента валенсианци са на 5-то място с 48 точки и са на 4 пункта от Атлетико Мадрид. Черишев и Асенхо са контузени за гостите.

Прогноза: Лас Палмас - Виляреал 1:2


Ейбар - Еспаньол
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Давид Фернандес

Изненадващо Ейбар се препъна в предишния кръг, когато баските не успяха да спечелят гостуването си на слабака Осасуна, а двубоят завърши наравно 1:1. Така баските вече имат 40 точки и са на 8-мо място в класирането. Рико, Нано и Сариеги няма да са на разположение на Хосе Мендилбар за предстоящия мач.

Тимът на Еспаньол постигна втори пореден домакински успех, след като в предишния кръг каталунците спечелиха с 4:3 двубоя си срещу Лас Палмас. По този начин "папагалчетата" вече имат 39 точки и са на 9-то място в таблицата. Треньорът Кике Санчес Флорес не може да разчита на Наваро, Рейес, Пиати, Фуего и Перес.

Прогноза: Ейбар - Еспаньол 1:1


Алавес - Реал Сосиедад
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Новакът Алавес стигна до 9-ти успех за сезона. В предишния кръг баските се наложиха с 2:1 при гостуването си на Малага. Така хората на Маурицио Пелегрини вече са с 37 точки и заемат 10-то място в класирането. Голямата цел за Алавес през настоящата кампания ще е да поднесе сензация в турнира за Купата на краля, където съперник ще е Барселона. Алексис е наказан за домакините.

Амбициозният тим на Реал Сосиедад инкасира неприятна загуба в предишния кръг, когато играчите на Еусебио Сакристан загубиха голямото баско дерби у дома срещу Атлетик Билбао за крайното 0:2. По този начин Реал остана с 48 точки и вече е на 4 пункта от Топ 4, заемайки 6-то място в таблицата. За втория пореден регионален сблъсък отсъстващи за гостите са Мартинес, Агирече, Ияраменди и Сурутуса.

Прогноза: Алавес - Реал Сосиедад 2:2


Бетис - Осасуна
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 18.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Отборът на Бетис бе много близо до това да поднесе сензацията и да си тръгне с нещо от гостуването си на гранда Реал Мадрид, но в крайна сметка севилци загубиха визитата си в столицата с 1:2 и то след допуснат пълен обрат. След срещата в щаба от щаба на "зелено-белите" подадоха официална контестация срещу съдийството, обвинявайки главния рефер за поражението. В момента андалусци са на 14-то място с 28 точки. Пичини е наказан за предстоящия двубой.

Почти сигурният изпаднал състав на Осасуна успя да прекъсне серията от шест последователни поражения, но тимът от Памплона отново не победи. Този път Осасуна направи домакинско 1:1 срещу Ейбар, но въпреки спечелената точка, отборът е на последното 20-то място с незавидните 11 точки.

Прогноза: Бетис - Осасуна 2:0


Леганес - Малага
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 19.03.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Антонио Матеу

Леганес измъкна много престижно реми в предишния кръг, когато абсолютният дебютант в Примера си тръгна с точка от тежката визита на Севиля. Хората на Асиер Гаритано направиха 1:1 и направиха нова важна стъпка към утвърждаването си сред най-силните в Испания и през следващия сезон. В момента "лос пепинерос" са с 25 точки и се намират на спасителното 17-то място, като първият от отборите под чертата е на дистанция от 6 пункта.

Съставът на Малага инкасира четвърта поредна загуба. В предишния кръг предвожданият от наскоро назначения за треньор на клуба Мичел отстъпи с 1:2 у дома от новака Алавес. Така Малага вече се свлече до 16-ото място в колоната, като клубът от южния пристанищен град има 26 пункта.

Прогноза: Леганес - Малага 1:1


Депортиво Ла Коруня - Селта Виго
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 19.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Отборът на Депортиво Ла Коруня постигна четвърти пореден мач без поражение, като в предишния кръг "Супер Депор" постигна може би най-престижната си победа до момента за сезона, надигравайки с 2:1 у дома шампиона Барселона. По този начин играчите на поелия наскоро тима Пепе Мел направиха много важна крачка към отдалечаване от опасната зона и в момента галисийци са с 27 точки, намирайки се на 15-та позиция в таблицата. За големия регионален сблъсък аут за домакините са Лукс, Чолак и Сидней, а Наваро е наказан.

Тимът на Селта Виго пък инкасира втора поредна загуба и хората на Едуардо Берисо нямат успех в Ла Лига в четири последователни срещи. Този път "небесносините" бяха надиграни у дома с 0:1 от състава на Виляреал. Селта има 35 точки и е на 11-то място. За гостуването в А Коруня за голямото дерби на Галисия аут са Бланко и Диас.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Селта Виго 2:1


Спортинг Хихон - Гранада
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 19.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хавиер Естрада

Спортинг Хион записа пети пореден мач без успех в първенството. В предишния кръг тимът от провинция Астурия бе много близо до това да стигне до витална победа, която да го остави в битката за оцеляване, но в крайна сметка направи 1:1 при гостуването си на Валенсия. Така Спортинг остава на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 18 точки и преди настоящия кръг спасението е на дистанция от 7 пункта.

Гранада също е сред фаворитите за изпадане към посока Сегунда Дивисион. Преди седмица андалусци отстъпиха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид и остават с 19 пункта в подреждането, намирайки се под чертата на 18-та позиция.

Прогноза: Спортинг Хихон - Гранада 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293