Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Примера Дивисион

Бетис - Реал Сосиедад
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 03.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Игнасио Иглесиас

Бетис прекъсна серията от шест поредни мача без успех в Примера и в междинния кръг от седмицата "зелено-белите" надвиха Малага с 2:1 като гости. Така севилиц успяха да се придвижат до 14-ата позиция в колоната, където селекцията на Виктор Санчес са с 27 пункта.

Гол дълбоко в добавеното време лиши тима на Реал Сосиедад от победа в малкото регионално дерби срещу Ейбар. Играчите на Еусебио Сакристан на два пъти повеждаха, но гостите съумяваха да отвърнат на удара и така двубоят завърши наравно 2:2, а Реал изпусна перфектна възможност да измести Атлетико Мадрид от 4-ото място. Баските са 5-ти с 45 точки и са на точка от Топ 4. Хуанми е наказан, а Агирече и Мартинес са контузени.

Прогноза: Бетис - Реал Сосиедад 1:2


Леганес - Гранада
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Хуан Мартинес

Новакът Леганес инкасира пета загуба за последните си шест мача в дебютния си сезон сред най-силните в Испания. Този път "лос пепинерос" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Валенсия. Така възпитаниците на Асиер Гаритано са с 21 точки, заемайки 16-то място, като тимът от покрайнините на Мадрид са само на 2 пункта от опасната зона.

Гранада продължава да се бори с всички сили за оцеляването си. В междинния кръг андалусци постигнаха трета поредна домакинска победа, справяйки се с Алавес с 2:1. Така хората на Лукас Алкарас се доближиха само на точка от спасението, като "рохибланкос" са с 19 пункта и все още са под чертата. Проблемите пред клуба от едноименния град са свързани с изявите далеч от дома, къде Гранада не е никак убедителен.

Прогноза: Леганес - Гранада 0:0


Виляреал - Еспаньол
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 04.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Отборът на Виляреал постигна втора поредна победа като гост, след като през седмицата "жълтата подводница" разби с 4:1 слабака Осасуна. По този начин валенсианци събраха 42 точки и са само на 4 пункта от Топ 4, като към момента футболистите на Фран Ескриба са на 6-та позиция в таблицата. Асенхо, Анхел, Черишев и Адриан са с травми.

Мълниеносни голове в рамките на няколко минути през първата част поделиха точките между Селта и Еспаньол. Двубоят завърши 2:2, а каталунците на два пъти трябваше да наваксват изоставането си. В крайна сметка играчите на Кике Санчес Флорес спечелиха точка и "папагалчетата" вече са с 36 пункта на 9-то място в подреждането. Хименес и Наваро са с травми.

Прогноза: Виляреал - Еспаньол 3:2


Спортинг Хихон - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 05.03.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Антонио Матеу

Бъдещето на Спортинг Хихон в Примера продължава да е все по-несигурно. През седмицата тимът от провинция Астурия бе разбит с 1:6 при визитата си на шампиона Барселона. Така играчите на Жоан Франсеск остават на предпоследното 19-то място в подреждането с актив от 17 точки, като преди кръга Спортинг е на 3 пункта от спасителното 17-то място, което се заема от настоящия съперник.

Депортиво Ла Коруня също е застрашен от угрозата от изпадане. Галисийци нямат успех в Ла Лига вече в осем последователни срещи. През седмицата предвожданият от Гайска Гаритано тим поне успя да прекъсне серията от четири поредни загуби, правейки 1:1 у дома срещу Атлетико Мадрид. "Супер Депор" е 17-ти с 20 точки, но опасната зона е в непосредствена близост.

Прогноза: Спортинг Хихон - Депортиво Ла Коруня 1:1


Лас Палмас - Осасуна
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 05.03.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос Дел Серо

Пет минути лишиха тима на Лас Палмас от сензационна победа насред "Сантяго Бернабеу". Клубът от Канарските острови водеше с 3:1 до 86-ата минута при гостуването си на колоса и доскорошен лидер Реал Мадрид, но отново мегазвездата Кристиано Роналдо успя да спаси своите съотборници. В същото време "лос амарийос" нямат победа вече в пет поредни мача в първенството, но поне хората на Кике Сетиен сложиха край на поредицата от четири последователни поражения. Лас Палмас е на 12-то място с 29 точки.

Въпрос на време е новакът Осасуна и математически да няма шансове за оцеляване. През седмицата клубът от провинция Навара инкасира 17-та загуба от началото на сезона, в който се завърна от Сегунда. Този път Осасуна бе разбит у дома с 1:4 от Виляреал. Памплонци са на последното 20-то място с незавидните 10 точки.

Прогноза: Лас Палмас - Осасуна 3:0


Атлетик Билбао - Малага
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 05.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Атлетик Билбао продължава да е крайно неубедителен в гостуванията си. През седмицата баските инкасираха трета поредна загуба далеч от дома, като в същото време "лъвовете" нямат успех в своя визита от септември месец миналата година. Този път Атлетик отстъпи с 0:1 от устремилия се към титлата тим на Севиля. Баските остават с 38 точки на 8-ото място. Най-интересната новина в щаба на Атлетик е свързана с бъдещето не треньор на "лъвовете" Ернесто Валверде, който към днешна дата е считан за най-вероятния наследник на Луис Енрике начело на Барселона. Адуриц, Мерино, Де Маркос и Лапорт са с травми за домакините.

Малага допусна втора поредна загуба в първенството, след като в междинния кръг клубът от едноименния средиземноморски пристанищен град бе надигран у дома с 1:2 от Бетис. По този начин селекцията на Хуанде Рамос остава с 26 пункта на 15-ото място. Коне, Кузманович, Муньос, Перес, Уелингтон, Рецио и Сандро са в лазарета на андалусци.

Прогноза: Атлетик Билбао - Малага 2:0


Алавес - Севиля
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 06.03.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниел Трухийо

Серията от две поредни победи в Ла Лига на новака Алавес бе прекъсната през седмицата, когато баските допуснаха изненадващо поражение като гости с 1:2 от борещия се за спасение тим на Гранада. Поражението остави играчите на Маурицио Пелегрино с 33 точки, а Алавес е на 11-то място в класирането. Алексис и Катай са наказани, а с контузии са Собрино и Галилеа.

Севиля продължава да се надява, че ще съумее да наруши хегемонията на Барселона и Реал Мадрид, и ще измъкне титлата под носа на грандовете. През седмицата "рохибланкос" постигнаха четвърта поредна победа, надигравайки у дома с 1:0 коравия състав на Атлетик Билбао. По този начин играчите на Хорхе Сампаоли се приближиха само на 2 точки от върха, заемайки 3-то място в подреждането с 55 пункта. Луна, Тремулинас и Крон-Дейли продължават да не са възстановени от контузии.

Прогноза: Алавес - Севиля 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
317