Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 20.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Фернандес

Отборът на Лас Палмас записа шеста загуба от началото на сезона. В предишния кръг "лос амарийос" очаквано бяха пометени с 0:5 при гостуването си на шампиона Барселона. Така тимът от Канарските острови остава с 24 точки в актива си и към настоящия момент хората на Кике Сетиен са на 10-то място в подреждането. С контузии за Лас Палмас са Гарсия, Кастелано и Ернан, а Кевин Принс-Боатенг е наказан.

Депортиво Ла Коруня пък записа второ поредно равенство от началото на настоящата календарна година. В последния си мач от Примера галисийци направиха 0:0 у дома срещу амбициозния тим на Виляреал. По този начин възпитаниците на Гайска Гаритано вече имат 18 точки и са непобедени в три последователни срещи, като "Супер Депор" е на 6 пункта от опасната зона. С травми за гостите са Балонга и Гама.

Прогноза: Лас Палмас - Депортиво Ла Коруня 0:0


Еспаньол - Гранада
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 21.01.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Клос Гомес

Еспаньол записа втора поредна загуба далеч от дома и каталунците нямат успех в Ла Лига вече в три последователни мача. Този път играчите на Кике Санчес Флорес станаха жертва на намиращия се в криза тим на Валенсия, отстъпвайки с 1:2. "Папагалчетата" са на 11-то място в подреждането с 23 точки. С травми за Еспаньол са Кайседо и Мата.

Предпоследният в Примера Гранада успя да измъкне точка при домакинството си на последния в подреждането Осасуна за крайното 1:1, но андалусци с нищо не показаха, че заслужават мястото си сред най-добрите в Испания. В момента южняците са на 18-та позиция с 12 пункта. Отсъстващи за Гранада са контузените Весо, Соние, Куенка и Мартинс, а с наказания са Понсе и Агбо.

Прогноза: Еспаньол - Гранада 2:0


Алавес - Леганес
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 21.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Серията от пет поредни мача без поражение за новака Алавес приключи в предишния, кръг когато баските допуснаха късна загуба с 0:1 при визитата си на Селта. По този начин тимът от Витория остана с 22 точки на сметката си е на 12-то място в таблицата. Треньорът Маурицио Пелегрини няма да може да разчита на наказаните Кико и Федал, а с травми са Галилеа, Еспиноса и Токеро.

Другият от новаците - Леганес, пък записа четвърто равенство в последните си пет мача в Ла Лига. Този път скромният тим от покрайнините на Мадрид успя да устиска 0:0 у дома срещу коравия Атлетик Билбао. Въпреки това, възпитаниците на Асиер Гаритано нямат победа в шест поредни кръга и към момента заемат 16-та позиция със 17 точки. С травми за Леганес са Серантес, Ибаньес, Салгеро, Мартин и Коне.

Прогноза: Алавес - Леганес 3:1


Виляреал - Валенсия
Стадион: "Естадио де ла Серамика", Виляреал
Дата: 21.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Гонсалес

Виляреал записа пети пореден двубой без поражение в Примера. След двата последователни успеха, сега "жълтата подводница" е в серия от две поредни равенства, с които започна новата 2017-та година. В предишния кръг футболистите на Фран Ескриба малко изненадващо не успяха да победят като гост тима на Депортиво Ла Коруня и двубоят завърши без отбелязани попадения. В момента Виляреал е на 6-то място с 31 точки. В лазарета на "жълтата подводница" са Мусакио, Солдадо и Йокич, а Черишев и Бакамбу са под въпрос.

Страданието на Валенсия секна поне за малко, след като отборът записа домакинска победа с 2:1 над Еспаньол. Така "лос че" сложи край на серията от осем поредни срещи за в Ла Лига без успех. Мартин Монтоя и Санти Мина донесоха успеха на предвождания от Воро тим. Въпреки това, "прилепите" се намират на незавидната за тях 17-та позиция с актив от 16 точки и мач по-малко, който е домакинство срещу Реал Мадрид, като двубоят е насрочен за края на месец февруари. Докато все още е отворен януарският трансферен прозорец, Валенсия успя да подпише с италианския национал Симоне Дзадза. Иначе за регионалното дерби с Виляреал в лазарета на Валенсия са Машадо, Сантош и Руис.

Прогноза: Виляреал - Валенсия 2:1


Осасуна - Севиля
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 22.01.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада

Последният в Примера Осасуна успя да измъкне точка при гостуването си на предпоследния в подреждането Гранада за крайното 1:1, но клубът от Памплона с нищо не показа, че заслужава мястото си сред най-добрите в Испания. Осасуна е еднолично закотвен на 20-ото място в подреждането със скромните 9 точки и към настоящия момент е на 7 от спасителната 17-та позиция. Контузени за отбора от провинция Навара са Флано, Дигар и Перес, а Гарсия е накзан.

Отборът на Севиля завърза здраво интригата за титлата, след като в последния си мач в Примера андалусци се наложиха с 2:1 над лидера Реал Мадрид след късна драма у дома. Кристиано Роналдо се разписа в 67-ата минута от дузпа. В 85-ата обаче Серхио Рамос си отбеляза автогол, а в 92-ата новото попълнение на "рохибланкос" Стеван Йоветич направи пълен обрат, който сложи край на страхотната серия на мадридчани от 40 поредни срещи без загуба във всички турнири. Въпреки че Реал има мач по-малко и все още е едноличен водач с 40 пункта, преследвачите вече са по-близо, тъй като Севиля е само с точка по-назад, а Барселона е с две по-малко от лидера. За гостуването на последния Осасуна треньорът Хорхе Сампаоли няма да може да разчита на Витоло, Кореа, Алварес и Карисо, а Тремулинас и Крон-Дейли са под въпрос.

Прогноза: Осасуна - Севиля 0:3


Бетис - Спортинг Хихон
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 22.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алберто Ундиано

Тимът на Бетис инкасира втора поредна загуба с 0:1 далеч от дома. Този път севилци донякъде очаквано отстъпиха при визитата им на Атлетико Мадрид. Така хората на Виктор Санчес остават с 21 точки на сметката си и са на 14-та позиция в колоната. С травми за "зелено-белите" са Санабрия, Лейва и Мусонда.

Към настоящия момент изглежда, че Спортинг Хихон може и да не успее да се спаси от изпадане в Сегунда през настоящия сезон. Лошата серия на тима от Астурия продължи и в предишния кръг, когато хихонци инкасираха четвърто поредно поражение и общо седмо за последните си осем мача в Примера. Този път играчите на Абелардо Фернандес паднаха с 2:3 у дома от Ейбар. Така Спортинг заема 18-ото място с 12 точки. Контузените в отбора са Кастелано, Уоли и Нди.

Прогноза: Бетис - Спортинг Хихон 2:0


Реал Сосиедад - Селта Виго
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 22.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос дел Серо

Коравият тим на Реал Сосиедад постигна трета победа в последните си пет мача в Примера. В предишния кръг баските се наложиха с 2:0 като гости на Малага. С успеха играчите на Еусебио Сакристан се придвижиха до 5-ото място в колоната, като имат 32 точки. С контузии в състава на Реал са Гонсалес, Мартинес, Салдуа, Сисниега и Агирече, а под въпрос са Вела и Бергара.

Добрата серия на Селта през новата календарна година продължава. В предишния кръг галисийци постигнаха втора поредна домакинска победа. Този път "небесносините" стигнаха до късен успех с гол в 89-ата минута срещу Алавес за крайното 1:0. Така възпитаниците на Едуардо Берицо вече са с 27 точки и са на 8-мо място в класирането. В лазарета на Селта са Ореяна и Бовю. Иначе през седмицата Селта постигна много ценен и престижен успех, надигравайки с 2:1 като гост гранда Реал Мадрид. Така галисийци имат комфортен аванс преди реваншва във Виго идната седмица.

Прогноза: Реал Сосиедад - Селта Виго 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
314