Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера Дивисион

Леганес - Атлетик Билбао
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 14:00
Съдия: Сантяго Хайме

Леганес стартира календарната 2017 г. с поражение като гост с 0:2 от Бетис. Така абсолютният дебютант в Примера прекъсна серията си от три последователни ремита. В момента играчите на Асиер Гаритано са на 16-то място с 16 точки. Аут за домакините са Салгеро, Ибаньес, Шимановски, Серантес и Бустинса.

Атлетик Билбао не успя да спечели малкия регионален баски сблъсък срещу новака Алавес. "Лъвовете" не съумяха да намерят правилния път към вратата на опонента и направиха 0:0 на собствен терен. В момента баските са на 7-мо място с 27 точки. През седмицата селекцията на Ернесто Валверде не успя да удържи аванса си от 2:1 срещу шампиона Барселона и Атлетик бе елиминиран в турнира за Купата на Краля след загуба в Каталуня с 3:1. В лазарета на "лъвовете" са Акече, Алварес, Леке, Сегин и Де Маркос.

Прогноза: Леганес - Атлетик Билбао 0:1


Депортиво Ла Коруня - Виляреал
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 14.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Давид Окон

Отборът на Депортиво Ла Коруня започна равенство на чужд терен. Галисийци направиха 1:1 срещу непредвидимия състав на Еспаньол. Въпреки ремито, "Супер Депор" продължава да е в близост до опасната зона, заемайки 15-та позиция със 17 пункта. Контузен за домакините е Гама, а Фуентес е наказан.

Тимът на Виляреал пропусна възможността почти да откаже действащия шампион на Испания Барселона от защита на титлата му, след като "жълтата подводница" направи 1:1 у дома. Никола Сансоне вкара в 50-ата минута на срещата, а Лионел Меси реализира изключителен гол от пряк свободен удар в 90-ата. Със спечелената точка хората на Фран Ескриба вече имат 30 и са на 5-то място в подреждането. През седмицата "жълтите" бяха елиминирани в турнира за купата на страната от Реал Сосиедад. За гостуването си в срещуположния край на Испания аут за гостите са Мусакио, Солдадо и Йокич, а Бакамбу и Черишев са под въпрос.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Виляреал 1:2


Валенсия - Еспаньол
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Санчес

Мъките на Валенсия сякаш нямат край. В последен мач от предишния 17-ти кръг на Ла Лига "прилепите" изпуснаха по крайно нелеп начин победата при гостуването си на новака Осасуна. Срещата на "Ел Садар" завърши 3:3, като домакините от Памплона, които са на дъното в класирането, изравниха в добавеното време, а за капак на всичко - малко преди това капитанът на Валенсия Даниел Парехо изпусна дузпа. Така временният наставник на "лос че" - Воро, стартира с реми начело на валенсианци, които са на 17-то място в колоната, непосредствено над опасната зона, с актив от незавидните 13 точки. Гая, Гарай и Руис са контузени, а Мангала е с наказание.

Еспаньол продължава да е най-хиксаджийският отбор в Примера. В последния си мач от първенството каталунците записаха осмо равенство на сметката си до момента, като по този показател хората на Кике Санчес Флорес са едноличен лидер. Този път "папагалчетата" направиха 1:1 у дома срещу непостоянния Депортиво Ла Коруня. В момента Еспаньол заема 11-та позиция с 23 пункта. За гостуването на намиращия се в криза Валенсия аут са Дуарте, Кайседо и Мата.

Прогноза: Валенсия - Еспаньол 1:1


Селта Виго - Алавес
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Марио Мелеро

След като финишира с две поредни загуби за отминалата 2016 г., тимът на Селта започна втората половина на сезона в Примера с успех с 3:1 над Малага. Така галисийци добавиха нови три точки към сметката си и към момента хората на Едуардо Берицо имат 24, като се намират на 9-ото място в подреждането. Отсъстващи за "небесносините" са Ореяна, Планас и Бовю.

Новакът Алавес записа пети пореден мач без загуба в Ла Лига. В предишния кръг възпитаниците на Маурицио Пелегрини направиха бойко 0:0 в регионалния баски сблъсък срещу амбициозния състав на Атлетик Билбао. Така Алавес вече е с 22 пункта и заема 12-то място в колоната.

Прогноза: Селта Виго - Алавес 1:1


Спортинг Хихон - Ейбар
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Давид Фернандес

Спортинг Хихон започна новата година по начина, по който завърши отминалата - със загуба. В предишния кръг тимът от провинция Астурия допусна трето последователно поражение в първенството, след като този път отстъпи с 0:1 при визитата си на Лас Палмас. По този начин Спортинг остава с актив от 12 точки е под чертата, намирайки се на 18-та позиция. Контузени за домакините са Аморебиета, Лора, Нди, Уоли, Касес и Бордонадо.

Отборът на Ейбар записа четвърти пореден мач без победа в Ла Лига. Баските стартираха 2017 г. домакинска загуба от Атлетико Мадрид с 0:2. Клубът от едноименното градче е с 23 точки и е на 10-то място в колоната. За гостуването в Хихон с травми са Арабия, Кике и Рамис.

Прогноза: Спортинг Хихон - Ейбар 0:0


Гранада - Осасуна
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 15.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Трухийо

Гранада очаквано започна новата година с тежка загуба, отстъпвайки с 0:5 при гостуването си на гранда и лидер в класирането Реал Мадрид. Андалусци заемат предпоследното 19-то място със скромните 9 точки. Контузени за домакините са Соние, Куенка, Мартинс и Кърхин.

В последен мач от предишния 17-ти кръг на Ла Лига Осасуна се добра до драматично 3:3 у дома срещу Валенсия. "Прилепите" изпуснаха по крайно нелеп начин победата при гостуването си на новака в първенството. Срещата на "Ел Садар" завърши 3:3, като домакините от Памплона, които са на дъното в класирането, изравниха в добавеното време, а за капак на всичко - малко преди това капитанът на Валенсия Даниел Парехо изпусна дузпа. Осасуна продължава да е еднолично закотвен на последното 20-то място с 8 точки. Флано, Дигард и Морено са с травми.

Прогноза: Гранада - Осасуна 1:1


Малага - Реал Сосиедад
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 16.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Матеу

Малага допусна втора поредна загуба и андалусци за без успех в Примера вече в четири последователни срещи. Този път клубът от южния пристанищен град отстъпи с 1:3 при визитата си на Селта. По този начин хората на Хуанде Рамос остават с 21 пункта и са на 13-то място в подреждането. За домакините от Коста дел Сол с травми са Торес, Кузманович, Сандро и Рика.

Серията от две поредни победи за Реал Сосиедад приключи ударно в последния мач на баските в елита. В него селекцията на Еусебио Сакристан се сгромоляса на собствен терен, падайки с изразителното 0:4 от Севиля. Баските останаха с 29 точки, смъквайки се на 6-ото място в подреждането. През седмицата Реал се реваншира на своите привърженици, след като успя да елиминира тима на Виляреал в турнира за Купата на Краля. Контузени за гостите преди далечната визита в срещуположния край на Испания са Вела, Гонсалес, Мартинес, Навас, Агирече и Сисниега.

Прогноза: Малага - Реал Соседад 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
438