Барса ще бъде на върха след Ел Класико


.

Барса ще бъде на върха след Ел Класико

Реал Мадрид - Барселона
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 10.04.2010
Час: 23:00
Съдия: Мануел Мехуто Гонсалес


Дойде време Реал Мадрид и Барселона да кръстосат шпаги в поредното издание на най-голямото дерби в Испания, а може би и в света – Ел Класико. Този път мачът има особен залог, тъй като освен обичайната омраза между двата съперника ще се решава и титлата. Най-големите звезди в света ще се сблъскат за триумфа в Примера като в момента имат по 77 точки, губейки само 13 в 30 мача.

На този етап от борбата Реал е лидер поради по-добрата си голова разлика, но при равни точки в края ще се гледат преките двубои. На “Камп ноу” каталунците спечелиха с 1:0 с попадение на Златан Ибрахимович. Футболистите на Мануел Пелегрини са в по-добра позиция преди мача от гледна точка на физическата си подготовка, тъй като отпаднаха рано в Шампионската лига и в Купата на Краля и концентрират сили единствено в Примера. Реал е в супер серия от 11 поредни победи като последната жертва на тима беше Расинг Сантандер, повален с 2:0. В лагера на Лос Меренгес са изключително надъхани за Ел Класико като повечето играчи на домакините твърдят, че по нищо не отстъпват на шампионите.

Със страхотно самочувствие в мача влиза и Барселона. Лос Кулес се разправиха с Арсенал в ¼-финалите на Шампионската лига като отново блесна геният на Лионел Меси, който навлиза във все по-добра форма, вкарвайки 4 пъти във вратата на Алмуния. Освен това последните няколко срещи срещу “Белия Балет” са много успешни за “блаугранас”, които триумфираха миналата пролет на “Бернабеу” с 6:2 в момент, в който след нова силна серия Реал доближаваше титлата, наваксвайки огромно изоставане от своя съперник. Макар да е за първа година в испанската столица Кристиано Роналдо показва не по-лоша игра от Меси, а и Гонсало Игуаин се превърна в много важна фигура за Реал, подобно на Златан Ибрахимович.

Като цяло контузиите в Реал започват да утихват като Ройстон Дренте вече тренира, Чаби Алонсо е под лека въпросителна заради удар в глезена. Така единствено Кака няма да може да вземе участие в мача  заради проблеми в адукторите.

Със сигурност аут за Барселона е Ерик Абидал. За радост на Хосеп Гуардиола Златан Ибрахимович и Жерард Пике са напълно готови за срещата. централният бранител и Карлес Пуйол получиха почивка срещу Арсенал, тъй като бяха наказани.

Двубоят, който предстои да наблюдаваме би трябвало да покаже футбол от един друг свят. Естествено обаче е напрежението да окаже влияние върху играта. Барселона е отбор, който не би могъл да изповядва дефанзивен футбол, но пък може би сега ще се наложи да играе по-внимателно, тъй като бесните атаки може да изцедят силите на каталунците, които играха само преди 3 дни с Арсенал. От своя страна Реал Мадрид ще е много агресивен, тъй като само победата ще задоволи “белите”. Интригата ще е пълна до последната минута, но след мача по-доволни, че не са загубили ще са гостите.

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

14 март Валядолид - Реал Мадрид 1:4 (Примера)
20 март Реал Мадрид - Спортинг Хихон 3:1 (Примера)
25 март Хетафе - Реал Мадрид 2:4 (Примера)
28 март Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 3:2 (Примера)
04 април Расинг Сантандер - Реал Мадрид 0:2 (Примера)

Барселона:

24 март Барселона - Осасуна 2:0 (Примера)
27 март Майорка - Барселона 0:1 (Примера)
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)
03 април Барселона - Атлетик Билбао 4:1 (Примера)
06 април Барселона - Арсенал 4:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи: (във всички турнири)

Реал Мадрид - Барселона

238 мача
89 победи за Реал Мадрид
51 равенства
98 победи за Барселона
Голова Разлика: 409:393 за Барселона

През този сезон:


29 ноември 2009 Барселона - Реал Мадрид 1:0 (Примера)


Коефициенти от bet365:

Реал Мадрид - 2.50
Равен - 3.40
Барселона - 2.70

             

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186