Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Еспаньол - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 06.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Коравият тим на Еспаньол прекъсна добрата си серия от девет поредни срещи без загуба в Примера в последния кръг на първенството преди паузата. Тогава "папагалчетата" като гости градското дерби срещу шампиона Барселона с 1:4. Така играчите на Кике Санчес Флорес остават с актив от 22 точки и са на 9-то място в подреждането. Лопес и Севия са с травми за каталунците.

Отборът на Депортиво Ла Коруня успя да изпрати предишната година с важна домакинска победа с 2:0 над новака Осасуна. Галисийци не са особено далеч от опасната зона и ще трябва да се борят да не се смъкват още надолу в колоната. В момента селекцията на Гайска Гаритано е на 15-та позиция с 16 пункта. За визитата в срещуположния край на Испания контузен е Руис.

Прогноза: Еспаньол - Депортиво Ла Коруня 1:0


Лас Палмас - Спортинг Хихон
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 07.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Мануел Мунуера

Добре представящият се до момента състав на Лас Палмас не успя да измъкне точка при визитата си в столицата на Атлетико и играчите от Канарските острови отстъпиха с 0:1. Така "лос амарийос" остават на 10-ото място в таблицата с 21 точки. Монторо и Бигас са контузени за домакините, а Боатенг, Айтами и Араухо до последно ще са под въпрос.

Втората поредна загуба и общо пета в последните шест мача остави тимът на Спортинг Хихон под чертата, заемайки 18-то място с 12 точки. В последния си шампионатен двубой футболистите на Абелардо Фернандес паднаха с 1:3 от Виляреал у дома. За гостуването в Грана Канария с контузии са Лора, Нди и Кастро, а с наказание е Аморебиета.

Прогноза: Лас Палмас - Спортинг Хихон 1:0


Реал Сосиедад - Севиля
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 07.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Хуан Мартинес

Коравият тим на Реал Сосиедад завърши предишната календарна година с два последователни успеха. В предишния кръг баските очаквано се наложиха с 2:0 като гости на закъсалия Гранада. Така хората на Еусебио Сакристан вече имат 29 точки и са на 5-то място в класирането. В лазарета на Реал са Мартинес, Агирече, Сисниега и Бергара.

Севиля също приключи 2016 г. с две победи и общо четири за пет мача от Ла Лига. В последния си мач от шампионата "рохибланкос" се наложиха с 4:1 над Малага. Така хората на Хорхе Сампаоли продължават да заемат 3-ото място в подреждането с 33 точки и са на 4 от лидера Реал Мадрид, който е и с мач по-малко. Отсъстващи за тежката визита в Сан Себастиан са Алварес, Луна, Тремулинас и Крон-Дейли, а Рами е наказан.

Прогноза: Реал Сосиедад - Севиля 2:2


Атлетик Билбао - Алавес
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 08.01.2017 г.
Час: 13:00
Съдия: Карлос дел Серо

Атлетик Билбао можеше да се представи и по-добре до момента, но въпреки това баските успяха да приключат годината с три поредни домакински победи. Последният успех за "лъвовете" бе с 2:1 над Селта. Така селекцията на Ернесто Валверде заема 7-ата позиция в колоната с 26 пункта, но поне е само на 2 точки от Топ 4. В момента контузени за Атлетик са Акече, Алварес, Сегин и Де Маркос.

Новакът Алавес се представя на ниво до момента. Баските приключиха отминалата календарна година в поредица от четири мача без поражения. В последния си двубой възпитаниците на Маурисио Пелегрини надиграха с 1:0 Бетис. В момента Алавес се намират на 12-то място с 21 точки. За регионалното дерби с Атлетик няма отсъстващи за гостите от Витория.

Прогноза: Атлетик Билбао - Алавес 2:1


Бетис - Леганес
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 08.01.2017 г.
Час: 17:15
Съдия: Хавиер Естрада

Бетис загуби последния си двубой за 2016 г. В последния си мач от Примера преди зимната пауза "зелено-белите" паднаха с 0:1 като гости на новака Алавес. Така хората на Виктор Санчес остават с 18 точки и са на 14-то място, като към настоящия момент севилци са на 6 пункта от опасната зона. Контузени за южняците са Гутиерес, Лейва, Карбера, Ерера, Хоакин и Донк.

Леганес, който е абсолютен дебютант в историята си сред най-добрите в Испания, приключи отминалата календарна година с три последователни ремита. В последното от тях тимът от покрайнините на столицата Мадрид направи 1:1 у дома срещу Ейбар. В момента играчите на Асиер Гаритано са 16-ти с 16 точки. Серантес, Шимановски, Ибанйес, Салгеро и Сиовас са контузени, а Ерерин е наказан.

Прогноза: Бетис - Леганес 1:0


Селта Виго - Малага
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 08.01.2017 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Гонсалес

Селта финишира 2016 г. с две поредни загуби. В последната от тях галисийци отстъпиха с 1:2 като гости на амбициозния тим на Атлетик Билбао. Така "небесносините" се смъкнаха до 13-ото място и са с 21 точки. Треньорът Едуардо Берицо не може да разчита на Планас, Бовю, Ернандес, Гомес и Ореяна, които са с травми, а Роканглия е наказан.

Малага приключи със серията си от пет последователни мача без поражение в Ла Лига. В последния си двубой от първенството тимът от Коста дел Сол падна с 1:4 при визитата си на солидния състав на Севиля. Футболистите на Хуанде Рамос са също с 21 точки, но заради по-добрите си показатели заемат 11-та позиция. Аут за гостите са Кузманович, Рика, Оливейра, Уелингтон, Рецио и Кеко, а Камени е под въпрос.

Прогноза: Селта Виго - Малага 2:1


Осасуна - Валенсия
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 09.01.2017 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Новакът Осасуна приключи кошмарно 2016 г. Тимът от провинция Навара е в серия от шест поредни загуби, като заема последното 20-то място със скромните 7 точки. Именно поради това клубът кандидат № 1 за отпадане в Сегунда след края на сезона. Последното поражение за Осасуна бе нанесено от Депортиво Ла Коруня с 2:0. Мерида, Флано, Дигард, Фуентес, Фаусто, Хайме и Мигел са контузени.

Валенсия не изигра последния си двубой от програмата в края на годината, тъй като "прилепите" трябваше да приемат лидера Реал Мадрид, но колосът от столицата бе ангажиран на Световното клубно първенство. Отложената среща между двата отбора ще се проведе в края на месец февруари. Ситуацията в щаба на валенсианци, обаче, е много бурна. Ден преди края на отминалата година треньорът Чезаре Прандели напусна клуба след едва няколко месеца начело на "прилепите". Италианският специалист заяви, че е разочарован от собственика Питър Лим, който преди три месеца го покани на работа с обещанието, че ще отпусне средства за 4-5 нови попълнения. Валенсия се намира непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място с 12 точки. За гостуването на Осасуна тимът ще бъде предвождан от Салвадор Гонсалес Марко, известен повече като Воро. Той няма да може да разчита на Руис, Нани и Кансело.

Прогноза: Осасуна - Валенсия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262