Президент на Найк: Роналдо е по-бавен с черни обувки


И. Ангелов

Президент на Найк: Роналдо е по-бавен с черни обувки

Президентът на гигантът за спортно облекло Найк - Макс Блау, който работи ексклузивно по облеклото на Кристиано Роналдо, заговори за избора на футболни обувки от звездата. Според него цветът на обувката е от голямо значение и Роналдо отказвал да носи обувки с черен цвят. Goal.com цитира:

"Всичко започва от неговия избор. Мисля, че той е изумителен, но винаги казва: 'Мога да се подобря'. Той прави всичко, което зависи от него за да се подобри. За това той има нужда от нас да свършим нашата работа.

"Това поставя огромно напрежение върху нас. Ние трябва да измислим нещо, което ще му помогне. Така ние измислихме новият Mercurial Superfly, който той носи сега. Всеки играч има свой любим цвят и научно е доказано, че цветът на обувките активира химическа реакция в съзнанието на играча.

"Когато се чувстваш по-добре, играеш по-добре. Основната причина на цвета е да даде самочувствие. Например, Кристиано Роналдо не харесва да носи черни обувки защото той казва, че черното изглежда бавно, а той иска да се чувства бърз."

  Сподели
180