Защитник на Барселона не може да играе в испански турнири


Н. Гавазов

Защитник на Барселона не може да играе в испански турнири

Марлон Санчес не може да играе за Барселона в испански турнири. причината за това са бюрократични проблеми. Каталунците искаха да използват 21-годишния бразилец в мача от Купата на Испания срещу Еркулес. Появата на играча обаче щеше да доведе до техническа загуба на Барселона.

Според правилата на Федерацията на Испания, футболист от резервния отбор може да играе за основния състав само при положение, че е регистриран в заявката до края на предишния трансферен период.

Барселона внесе Марлон в заявката до 31 август, но окончателните документи бяха подписани по-късно. Поради тази причина бранителят не може да играе за каталунците в испански турнири до януари.

Марлон бе в заявката с Реал Сосиедад от Примера дивисион, но така и не влезе в игра. Ако това се бе случило, шампионите щяха да понесат наказание под формата на техническо поражение. Според информацията, Луис Енрике е имал намерение да използва бразилеца срещу Еркулес, но от Федерацията са припомнили правилото и са предупредили Барселона за евентуалното нарушение, което по принцип не е практика сред чиновниците.

Интересното е, че правилата на УЕФА са по-малко строги по въпроса. Марлон бе заявен за Шампионска лига и вече игра срещу Селтик.

 

  Сподели
75