Барселона - Атлетик Билбао: Последни приготовления преди гала-концерта


.

Барселона - Атлетик Билбао: Последни приготовления преди гала-концерта

Барселона - Атлетик Билбао
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 03.04.2010
Час: 21:00
Съдия: Антонио Матеу Лахос

В последните си пет мача Барселона записа победа с 4:0 над Щутгарт в турнира от Шампионската лига, последваха три победи във вътрешния шампионат и в сряда вечер завърши наравно 2:2 на „Емирейтс" срещу силният състав на Арсенал, отново в среща от Шампионската лига. Няма начин хората на Гуардиола да не излязат на „Ноу Камп" срещу Атлетик Билбао в добро настроение, а с играта която показаха срещу „артилеристите" твърдо заявиха, че са излезли от кризата в която бяха изпаднали допреди месец и са напълно в състояние да защитават европейската си титла.

Разбира се, каталунците воюват на още един фронт и там конкуренцията на лидера Реал Мадрид е наистина жестока. В момента отборът е втори с по-лоша голова разлика от Кралския клуб и по всичко личи, че Ел Класико следващата седмица ще разреши в голяма степен някои въпросителни. За да стане това обаче, в събота вечер Барселона трябва задължително да победят, за да продължат да бъдат близо до отбора на Пелегрини.

Атлетик Билбао в последните си четири мача имат едва една победа срещу Расинг Сантандер, но хората на Хоакин Капарос са шести в класирането с 45 точки и с претенции за участие в Шампионската лига през следващия сезон. Това е напълно възможно да стане, защото Майорка, които са четвърти са само с две точки преднина, а до края на първенството по-добрата програма е тази на баския клуб. Разбира се, конкуренцията на Севиля и Депортиво Ла Коруня също е жестока, но при всички положения Атлетико се нуждае от точки за да осъществи намеренията си.

Интересното е, че баските са единственият отбор в Примерата, който даде отпор на двата гранда и няма загуба от тях. На 16 януари на „Сан Мамес" галактическия Реал си тръгна с наведена глава, след като Лиоренте с гол още в 3 минута донесе победата за своя отбор. На 24 ноември пък, Барселона не успя пък да победи на същия стадион, след като Техуеро изравни в 63 минута. Атлетико . Това е и причината гостите да пристигат на „Ноу Камп" с голяма доза самочувствие:

„Ние подобрихме много играта си напоследък. Играем по-добре отколкото в началото на сезона. Силно се надявам в края на сезона за Атлетико да се говори, че са единственият отбор, който не е побеждаван от Реал Мадрид и Барселона. В събота ще покажем прекрасна игра и се надявам да вземем нещо от „Ноу Камп". Не се страхуваме от тях. Всички знаем каакъв потенциал имат. Те има какво да губят, а ние има какво да спечелим", заяви Гурпеги пред AS.


Гуардиола няма да може да разчита на Иниеста със сигурност, а дали ще се завърне в игра за реванша срещу Арсенал ще стане ясно в понеделник. Ерик Абидал се възстанови вече от контузията и започна тренировки с отбора, но дали ще започне мача на мястото на Максуел на левия фланг на защитата, това ще реши треньора преди мача.

Схемата 4-3-3 с която Барса заформи нещо като тайфун пред наказателното поле на Арсенал в сряда вечер ще бъде същата и срещу Билбао. Меси, Златан и Педро са нападателите, а Туре, Шави и Кейта ще ги подпомагат отзад. Пуйол и Пике отново заемат своите места в центъра на отбраната, на десния фланг на ариегарда ще застане Алвеш.

Лазарета на Атлетико се поизпразни - Йесте и Маркос се завърнаха към тренировки, но друг е въпроса дали ще започнат като титуляри. Проблемите с глезена на Орбайз продължават и той отпадна от групата за мача, но твърде вероятно е да бъде възстановен следващата седмица. Велес, Зубиауре и Осио лекуват дълговременни травми. Така на десния край на полузащитата ще видим Сусаета отново, а Малко зад него в опорната зона ще застане Мартинес. Схемата на игра е 4-4-2, но това е условно, защото при гостуванията си, атакуващите халфове Сусаета и Габилондо са силно разтеглени по фланговете, а централните полузащитници заемат места в опорната зона. Атаката на гостите ще се води от неизменните Тохуеро и Лиоренте.


Очертава се интересен мач, в предвид на това, че Барселона само преди три дни имаше тежко гостуване в турнира от Шампионската лига. От друга страна, Атлетико идват с амбицията да останат непобедени от грандовете и да откраднат поне точка от своя съперник. Със сигурност ще направят всичко възможно да осъществят тези си намерения, но до колко това ще стане зависи най-вече от мотивацията на каталунците и натрупаната умора в техните редици. Лично моето мнение е, че макар и трудно, на „Ноу Камп" Барселона ще победи. Просто това ще бъде най-вероятно един мач, който се явява генерална репетиция, преди гала-спектакъла, който ни очаква следващата седмица.

Прогноза за: Барселона - Атлетик Билбао 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

17 март Барселона - Щутгарт 4:0 (Шампионска лига)
21 март Реал Сарагоса - Барселона 2:4 (Примера)
24 март Барселона - Осасуна 2:0 (Примера)
27 март Майорка - Барселона 0:1 (Примера)
31 март Арсенал - Барселона 2:2 (Шампионска лига)

Атлетик Билбао:

07 март Атлетик Билбао - Валядолид 2:0 (Примера)
13 март Спортинг Хихон - Атлетик Билбао 0:0 (Примера)
20 март Атлетик Билбао - Хетафе 2:2 (Примера)
25 март Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
29 март Атлетик Билбао - Расинг Сантандер 4:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Атлетик Билбао

164 мача
78 победи за Барселона
27 равенства
59 победи за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 306:248 за Барселона

През този сезон:

16 август 2009 Атлетик Билбао - Барселона 1:2 (Суперкупа на Испания)
23 август 2009 Барселона - Атлетик Билбао 3:0 (Суперкупа на Испания)
21 ноември 2009 Атлетик Билбао - Барселона 1:1 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.16
Равен - 7.00
Атлетик Билбао - 15.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123