Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Примера Дивисион

Ейбар - Бетис
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 25.11.2016 г.
Час: 21:45
Стадион: Давид Окон

Ейбар записа втора поредна победа в Ла Лига, след като в предишния кръг баските надвиха у дома с минималното 1:0 състава на Селта. Така играчите на Хосе Мендилбар събраха 18 пункта в актива си и успяха да се придвижат до 8-ата позиция във временното класиране.

Бетис прекъсна поредицата от две последователни поражения в първенството и в предишния кръг севилци донякъде изненадващо успяха да зарадват своите фенове с успех с 2:0 над добре представящия се до момента тим на Лас Палмас. Новите три точки придвижиха хората на Густаво Пойет до 13-ото място в колоната, а "зелено-белите" имат 14 точки.

Прогноза: Ейбар - Бетис 2:1


Малага - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Иняки Виканди

Отборът на Малага постигна много престижно реми и в последния си мач от Примера южняците успяха да измъкнат точка за крайното 0:0 при визитата си на шампиона Барселона. Така селекцията на Хуанде Рамос вече има 16 точки и тимът от Коста дел Сол е на 11-ата позиция в подреждането. Аут за настоящия двубой са наказаните Перес и Йоренте, а Кузманович, Рецио, Кеко и Уелингтон са с травми.

Депортиво Ла Коруня записа пети пореден мач без успех в шампионата, след като в предишния кръг галисийци се сринаха у дома и допуснаха пълен обрат от 2:0 до 2:3 от коравия тим на Севиля. И за да е още по-неприятно поражението за "Супер Депор", възпитаниците на Гайска Гаритано инкасираха две от попаденията във вратата си в последните минути на срещата. Така Депортиво остава с актив от 10 точки, като тимът от Западния бряг е само на точка от зоната на изпадащите. За далечното гостуване в другия край на Испания с контузии са Балонга, Хоселу и Арибас.

Прогноза: Малага - Депортиво Ла Коруня 1:0


Еспаньол - Леганес
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Съставът на Еспаньол постигна трета победа за сезона, след като в предишния кръг каталунците се наложиха с минималното 1:0 като гости над новака Алавес. Със спечелените три точки "папагалчетата" вече имат 15 и са на 12-ата позиция в таблицата, като Еспаньол е и в серия от шест последователни мача без загуба. Перес е наказан за домакините.

Леганес дочака историческата първа победа в елитната Примера Дивисион при първото участие на абсолютния дебютант сред най-силните в Испания. Тимът от покрайнините на столицата Мадрид успя да надвие с 2:0 новака Осасуна. Така играчите на Асиер Гаритано вече имат 13 пункта на сметката си и са на 15-ото място.

Прогноза: Еспаньол - Леганес 2:1


Севиля - Валенсия
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 26.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос дел Серо

Амбициозният тим на Севиля губеше с 1:2 до 87-ата минута при гостуването си на Депортиво Ла Коруня, но успя да си тръгне с пълния комплект точки след късни голове за крайното 3:2. С тази победа най-титулуваният отбор в турнира Лига Европа се изкачи на 3-ото място с актив от 24 точки, което е на 6 от лидера Реал Мадрид. През седмицата хората на Хорхе Сампаоли изиграха вълнуващ двубой с италианския колос Ювентус, който загубиха у дома с 1:3 и сега "рохибланкос" ще трябва да не губят от Олимпик Лион в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига. С контузии за домакините са Крон-Дейли, Алварес и Тремулина, а Насри е под въпрос.

Валенсия записа второ равенство за кампанията, но едва ли спечелената точка у дома срещу последния Гранада за крайното 1:1 е зарадвала футболисти и фенове на "прилепите". Предвожданият от наскоро назначения начело на "лос че" специалист Чезаре Прандели тим е на 16-та позиция с 11 пункта, което е само на 2 точки от опасната зона. За тежката визита в Андалусия Картабрия и Руис са контузени.

Прогноза: Севиля - Валенсия 2:1


Виляреал - Алавес
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 27.11.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Алберто Ундиано

Виляреал допусна втора загуба за сезона и то отново като гост. В последния мач от Примера "жълтата подводница" бе торпилирана от коравия тим на Атлетик Билбао с минималното 0:1. Така селекцията на Фран Ескриба сдаде 3-ото място и в момента валенсианци са с една позиция по-назад в колоната с актив от 22 точки. Солдадо и Йокич продължават да са в лазарета на отбора.

Новакът Алавес инкасира трета загуба в последните си пет мача в Ла Лига. Този път баските отстъпиха у дома от състава на Еспаньол с 0:1. Поражението остави възпитаниците на Маурисио Пелегрино с 13 пункта, а Алавес е на 14-ото място в класирането. С контузия в състава на баските е Лагардия, а Алексис е наказан.

Прогноза: Виляреал - Алавес 2:0


Селта Виго - Гранада
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 27.11.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Трухийо

Отборът на Селта не успя да продължи със задоволителната серия без загуби в първенството и в последния си мач галисийци отстъпиха с 0:1 като гости на Ейбар. По този начин "небесносините" остават със 17 точки, но вече се смъкнаха до 9-ото място в таблицата. С наказания за домакините са Алварес, Ернандес и Майо, а с травми са Бовю, Диас и Ореяна.

След първите 12 кръга на сезона в Примера Гранада продължава да е единственият отбор без победа в актива си. В последния си мач тимът от едноименния андалуски град направи 1:1 като гост на Валенсия, като това бе пето равенство за южняците до момента, които с актива си от 5 точки напълно резонно са на последното 20-то място в подреждането. Куенка, Бога, Силва, Барал, Понсе и Келава са с различни контузии и за всеки един от тях ще се решава в последния момент дали ще може да излезе на терена във Виго.

Прогноза: Селта Виго - Гранда 2:1


Лас Палмас - Атлетик Билбао
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 28.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Добре представящият се до момента тим на Лас Палмас допусна четвърта загуба за сезона. В последния си мач в Ла Лига тимът от Канарските острови донякъде изненадващо отстъпи при гостуването си на Бетис за крайното 0:2. В момента възпитаниците на Кике Сетиен са с 16 точки и са на 10-ата позиция в подреждането.

Атлетик Билбао спря устрема на Виляреал, като го победи с 1:0 на собствен терен. По този начин баските взеха първи успех у дома от близо месец насам. В момента "лъвовете" на Ернесто Валверде са на 7-ото място в таблицата с 20 точки. С контузии в състава на Атлетик преди далечното гостуване на Канарите са Ернандес, Акече и Де Маркос.

Прогноза: Лас Палмас - Атлетик Билбао 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239