Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 12-ти кръг на Примера Дивисион

Бетис - Лас Палмас
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 18.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Гонсалес

Тимът на Бетис инкасира втора поредна загуба и общо четвърта в последните си пет кръга. Този път севилци отстъпиха с 0:2 като гости на Виляреал. В момента играчите на Густаво Пойет се намират на 14-ото място с актив от 11 точки, което е само на 2 от зоната на изпадащите. Аут за "зелено-белите" са Дурмиси и Сехудо.

Лас Палмас постигна инфарктна победа, надигравайки с 1:0 Ейбар в предишния кръг на Ла Лига. Единственото попадение за тима от Канарските острови бе дело на Виера от дузпа в 94-ата минута. Със спечелените три точки "лос амарийос" вече имат 16 и са на 9-ото място в подреждането. Наставникът Кике Сетиен няма да може да разчита на Лемос и Айтами.

Прогноза: Бетис - Лас Палмас 1:2


Дерпортиво Ла Коруня - Севиля
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Антонио Матеу

Депортиво Ла Коруня записа второ последователно реми от по 1:1. Този път галисийци поделиха точките като гости на Гранада, като играчите на Гайска Гаритано има за какво да съжаляват, тъй като си отбелязаха автогол в заключителните минути на срещата. В момента "Супер Депор" заема 16-ото място в таблицата с 10 пункта, което е само на точка от опасната зона. С контузии за домакините са Хоселу, Балонга и Арибас.

Шампионът на Испания Барселона изтръгна много трудна победа с 2:1 като гост на Севиля, нанасяйки първо домакинско поражение на "рохибланкос" през настоящата кампания. През първото полувреме възпитаниците на Хорхе Сампаоли играха по-силно, откриха резултата чрез Витоло и пропуснаха още положения. Лионел Меси изравни в 43-ата минута и беше вдъхновителят, а в 61-ата аржентинецът асистира на Луис Суарес, който оформи крайния резултат. Така Севиля остава с актив от 21 точки е на 5-ото място в класирането. Аут за андалусци за настоящия двубой са Насри, Крон-Дейли, Алварес и Пареха.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Севиля 0:2


Ейбар - Селта Виго
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 19.11.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Ейбар инкасира четвърта загуба за сезона в Примера, след като в предишния кръг баските отстъпиха с 0:1 като гости на Лас Палмас и то след гол от дузпа в добавеното време на срещата. В момента тимът от едноименното градче е на 11-ата позиция в колоната с 15 точки. Контузен за Ейбар е Рико, а Кике е наказан.

Добрата серия на Селта у дома продължи и в предишния кръг на Ла Лига, когато галисийци постигнаха четвърти пореден успех пред собствена публика. Този път хората на Едуардо Берисо осъществиха пълен обрат за крайното 2:1 срещу Валенсия. Със спечелените три точки Селта вече има 17 и е на 8-ото място в класирането. Бовю, Диас, Систо и Колацо са контузени за гостите, а Аспас е наказан.

Прогноза: Ейбар - Селта Виго 1:1


Алавес - Еспаньол
Стадион: "Мендисороса", Алавес
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Марио Мелеро

Алавес прекъсна серията от четири поредни мача без победа в Примера и в предишния кръг баските надиграха с 1:0 като гости друг от новаците - Осасуна. По този начин хората на Маурицио Пелегрини вече имат 13 точки и са на 12-ото място в колоната. Единственият отсъстващ за Алавес е Лагуардиа.

Еспаньол пък продължава да е най-хиксаджийският отбор до момента в първенството. В последния си мач от шампионата каталунците записаха шесто равенство, като този път селекцията на Кике Санчес Флорес направи 0:0 у дома срещу Атлетик Билбао. Така "папагалчетата" имат 12 точки и са на 13-то място.

Прогноза: Алавес - Еспаньол 1:1


Валенсия - Гранада
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Алехандро Ернандес

Отборът на Валенсия допусна седма загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг "прилепите" паднаха с 1:2 като гости от състава на Селта. След това поражение играчите на наскоро назначения за треньор на тима Чезаре Прандели заемат 15-ото място с 10 точки. С контузии в състава на "лос че" са Руис и Бакали.

Гранада записа второ поредно домакинско равенство. Този път андалусци завършиха 1:1 срещу Депортиво Ла Коруня. Въпреки това, положението за тима от едноименния южняшки град не е никак розово, тъй като след първите 11 кръга Гранада е единственият отбор, който все още няма победа в актива си и логично заема последното 20-то място с едва 4 точки. За гостуването на Валенсия аут са Ломбан, Келава и Силва.

Прогноза: Валенсия - Гранада 3:0


Спортинг Хихон - Реал Сосиедад
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хуан Мартинес

Негативната серия без победа на Спортинг Хихон продължи и в предишния кръг, когато тимът от провинция Астурия отстъпи с 2:3 като гост на Малага, въпреки че играчите на Абелардо Фернандес на два пъти повеждаха в резултата. Така Спортинг няма победа вече в осем последователни мача в Примера и в момента клубът е под чертата, заемайки 18-ото място с актив от 9 точки. Бабен е контузен, а Кастелано е наказан за домакините.

След два гола от дузпи през втората част Реал Сосиедад победи с 2:0 солидния тим на Атлетико Мадрид. Така баските записаха четвърта победа в последните си пет мача в Ла Лига, като по този начин играчите на Абелардо Фернандес се изкачиха до 6-ата позиция в таблицата с 19 пункта. За гостуването в Хихон аут за гостите е Бергара, а Агирече, Салдуа и Гранеро са под въпрос.

Прогноза: Спортинг Хихон - Реал Сосиедад 1:2


Атлетик Билбао - Виляреал
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 20.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Санчес

Атлетик Билбао записа трети пореден двубой в Примера без успех. В последния си мач от първенството баските извъртяха второ последователно реми отново срещу непретенциозен съперник, завършвайки 0:0 като гости на Еспаньол. В момента играчите на Ернесто Валверде заемат 7-ото място в класирането с актив от 17 точки. В лазарета на "лъвовете" са Ернандес, Акече, Де Маркос и Сан Хосе.

След инкасираната първа загуба за сезона тимът на Виляреал успя бързо да се върне обратно към победите и в предишния кръг "жълтата подводница" се наложи с 2:0 у дома срещу Бетис. С добавените три точки играчите на Фран Ескриба вече имат 22 и са на 3-ото място във временното подреждане. За тежката визита в Билбао с контузии за валенсианци са Солдадо и Йокич.

Прогноза: Атлетик Билбао - Виляреал 2:2


Леганес - Осасуна
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 21.11.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Игнасио Иглесиас

Леганес допусна четвърта поредна загуба и общо седма от началото на кампанията. Този път абсолютният дебютант в Ла Лига очаквано отстъпи с 0:3 като гост на колоса и водач в класирането Реал Мадрид. В момента Леганес се намира на 17-ото място в подреждането с актив от 10 точки. Ибаньес и Довале са контузени за домакините.

Осасуна също загуби в последния си шампионатен двубой. Клубът от Памплона загуби с 0:1 у дома от друг от новаците - Алавес. Поражението Остави Осасуна под чертата, където отборът заема предпоследното 19-то място с актив от 6 точки. Риера, Дигар, Флано, Хайме и Ремиро за аут за гостите.

Прогноза: Леганес - Осасуна 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369