Фейк


Н. Гавазов

Фейк

Тези дни се отвори много работа на анализаторите и основната причина са появилите се съобщения за това, че главната звезда на Барселона (а и не само) възнамерява да напусне клуба. Стана така, че процесите се развиха главоломно - първата информация, много скромна, се появи в неделя, в понеделник вече излезе и като статия, а вчера вече се съобщаваше и за главния фаворит за привличане на аржентинеца.

Естествено, експертите започнаха да разсъждават по въпроса за причините за това решение и стигнаха до различни изводи - от това, как агентите разрушават футбола, до проблемите на Меси с испанските закони.

FUTBOL TV, верен на своите традиции добре да обмисля нещата, ще се опита да обясни, защо феновете на Барселона трябва да запазят нужното спокойствие и да не изпадат в депресия, а също така ще посъветваме нашите колеги да не си губят времето с откровена лъжа относно бъдещето на Меси.

Историята изглежда много правдоподобна. Според информацията, Лео е взел решението за напускане още през лятото, прекарвайки отпуската с жена си Антонела на Ибиса. При това се очаква Меси да напусне преди края на договора си, който изтича през лятото на 2018 година.

Всичко щеше да е добре, но уважаваният от нас читател пропуска една подробност, а тя е, че цялата тази информация идва от Marca. А няма нито една причина да вярваме на това издание. Първо, то се намира в Мадрид и се знае, че е промадридско, антикаталунско и има подозрения, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес прави ежегодни дарения за вестника.

Второ, кампанията около бъдещето на Меси идва няколко дни след бойкота на Барселона на наградите на Marca, които изданието раздава всяка година. Очевидно е, че въпросното издание търси отмъщение на този бойкот, който на практика принизи мероприятието, свеждайки го до обикновена сбирка на столичния клуб. А в по-глобален аспект говорим за една обща цялостна кампания на Marca срещу Барселона.

Обикновено, ние, журналистите, отразяваме събитията като факт и рядко разсъждаваме върху детайлите, но каталунците бойкотираха церемонията по две причини: първо, Marca не приготви за шампиона на страната нито една награда и второ, в последния момент изданието реши да връчи наградата за феърплей на един от най-мразените футболни деятели в Барселона Хавиер Тебас.

Всичко казано по-горе ни кара да предполагаме за задкулисен сценарий на отмъщение на Marca.

Отделно, историята е съшита с бели конци. Да, през лятото имаше съобщение, че Меси ще подпише нов договор след като се завърне от отпуска. Това не се случи, но нека пак се вгледаме между редовете и да разсъждаваме, какви са причините да не стане това.

- Лео бе изпаднал в депресия след провала си с националния отбор и никак не му бе до преговори с клуба.

- Вълната от договори в двата испански гранда: Вторият човек в Реал Мадрид Гарет Бейл получи разкошен контракт, на което Барса отговори с нов договор на Неймар, който предвижда по-голяма заплата на бразилеца от тази на Меси. Малко след това Кристиано Роналдо подписа нов договор с Реал Мадрид с годишна заплата от 50 милиона евро, а сега се очаква Луис Суарес да подпише своя контракт с Барселона.

Повече от очевидно е, че Меси и неговите агенти очакват да отмине тази вълна, след което да седнат и да се разберат с клуба за новия контракт и вероятно за заплата с около 5-10 милиона по-висока от тази на Роналдо. И в подкрепа на това твърдение ще напомним какво каза Меси на въпрос на журналист за новия договор преди началото на международната пауза през септември: "Ще подпише след Суарес". Тогава даже не се предполагаше, че уругваецът ще подписва ново съглашение и всички го сметнаха за изнервено заяждане от страна на Меси. Сега обаче Луис е пред нов контракт...

FUTBOL TV предлага своя версия на случващото се, а именно, че преговорите между Лео и Барселона за новия договор ще започнат в началото на 2017 година и аржентинецът ще подпише ново съглашение поне до 2021 година. И никой няма да си тръгне безплатно от "Камп Ноу", мястото, където Меси се превърна в това, в което е сега. Единственият вариант това да се случи е в посока на родния клуб в Аржентина. Но това ще бъде топло изпращане на Лео от страна на фенове и ръководсвтото, с което вратата на Меси за връщане в управата на клуба ще остане отворена.

Всичко друго, което ни се представя от Marca (Флорентино Перес) е поредната интрига, а на интернет-жаргон - фейк.

 

  Сподели
376