Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Леганес - Реал Сосиедад
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 28.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алехандро Ернандес

Новакът Леганес допусна втора поредна загуба и общо пета от началото на сезона в Примера. В последния си двубой от първенството абсолютния дебютант в елита на Испания инкасира тежко поражение с 0:4 като гост на Малага. Така селекцията на Асиер Гаритано остава с 10 точки на сметката си и към момента заема 14-ото място. Аут за домакините е Коне.

Реал Сосиедад пък отново се представи добре на собствен терен и постигна трета поредна победа у дома. Този път баските надвиха с 3:0 новака Алавес. Възпитаниците на Еусебио Сакристан имат 13 пункта и са на 7-ото място в колоната. Проблемите пред Реал са свързани с изявите им далеч от дома, където баските не са никак убедителни. За гостуването в покрайнините на столицата с травми са Бергара, Берчиче, Салдуа и Агирече.

Прогноза: Леганес - Реал Сосиедад 1:1


Спортинг Хихон - Севиля
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 29.10.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

Съставът на Спортинг Хихон съумя да сложи край на тежката серия от пет последователни поражения в Ла Лига, но играчите на Абелардо Фернандес отново не победиха, правейки 0:0 като гости на Гранада. Така тимът от провинция Астурия има 8 точки на сметката си и заради по-лошите си показатели е под чертата, заемайки 18-ото място. С контузии за Спортинг преди настоящия двубой са Нди, Бабен и Торес.

Отборът на Севиля смъкна доскорошния лидер Атлетико Мадрид, побеждавайки го с минималното 1:0 у дома. Стеван Нзонзи реализира гола на успеха в 73-ата минута. С победата "рохибланкос" се изкачиха на 2-ото място в подреждането и са с 20 точки, което е на 1 от лидера Реал Мадрид. Шетино, Крон-Дейли, Алварес, Тремулинас и Карисо са в лазарета на андалусци.

Прогноза: Спортинг Хихон - Севиля 0:2


Ейбар - Виляреал
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Давид Фернандес

Ейбар допусна сериозна издънка в последния си шампионатен двубой. В него баските водеха с повече от комфортен аванс с 3:0 на почивката като гости на Еспаньол, но през втората част хората на Хосе Мендилбар допуснаха три безответни гола в своята врата, последният от които бе в 92-ата минута и така си тръгнаха само с 1 точка от Барселона. В момента Ейбар има 12 пункта в актива си и е на 11-та позиция в подреждането.

Виляреал записа втори пореден успех, който е пети от началото на сезона в Примера за "жълтата поводница". Този път футболистите на Фран Ескриба с наложиха с 2:1 у дома над Лас Палмас, осъществявайки пълен обрат през втората част на двубоя с победен гол в добавеното време на срещата. Така Виляреал се изкачи до 4-ото място в класирането, където валенсианци са с 19 точки. Освен това, "лос амарийос" нямат и загуба от началото на кампанията. С травми за Виляреал са Пато, Солдадо и Йокич.

Прогноза: Ейбар - Виляреал 0:1


Атлетик Билбао - Осасуна
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Хосе Мунуера

Тимът на Атлетик Билбао записа четвърта загуба от началото на сезона, след като в предишния кръг баските отстъпиха с 1:2 при визитата си на гранда и временен водач в подреждането Реал Мадрид. Играчите на Ернесто Валверде определено могат да съжаляват за това, че не си тръгнаха с нещо от столицата, тъй като на няколко пъти Иняки Уилиямс имаше изгодни ситуации, които не успя да материализира. Така "лъвовете" остават с 15 точки в актива си и в момента са на 6-ата позиция. С травми за домакините са Ернандес, Акече, Сегин, Адуриц и Де Маркос.

Кръг след като постигна първия си успех за сезона, новакът Осасуна допусна ново поражение. Този път клубът от Памплона падна с 1:2 у дома от Бетис, инкасирайки попадение в добавеното време на срещата. Така Осасуна остава с актив от 6 точки и заема предпоследното 19-то място подреждането. Контузените в състава са Флано и Лопес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Осасуна 3:0


Бетис - Еспаньол
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Отборът на Бетис постигна трети успех за сезона, след като в предишния кръг севилци надиграха с 2:1 като гости новака Осасуна и то след гол в добавеното време на срещата. Със спечелените три точки хората на Густаво Пойет вече имат общо 11 на сметката си и към момента са на 12-та позиция. За настоящия двубой аут за "зелено-белите" са Дурмиси, Донк и Мусонда.

Еспаньол записа трето поредно равенство в Примера. В последния си двубой от първенството каталунците осъществиха истински подвиг и успяха да наваксат изоставане от 0:3 на полувремето при домакинството си на Ейбар. Изравнителното попадение за "папагалчетата" бе дело на Баптищао в добавеното време на срещата. Така играчите на Кике Санчес Флорес вече са с 8 точки, заемайки 16-то място, но каталунците продължават да са в близост до опасната зона. В лазарета на Еспаньол са Гайта, Васкес и Прието.

Прогноза: Бетис - Еспаньол 1:1


Лас Палмас - Селта Виго
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 30.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Марио Мелеро

След трите поредни равенства, много добре започналият сезона тим на Лас Палмас допусна драматично поражение в последния си мач от Ла Лига. В него клубът от Канарските острови бе надигран с 1:2 като гост на Виляреал и то след инкасира пълен обрат в срещата, като играчите на Кике Сетиен допуснаха попадение в добавеното време на мача. Така "лос амарийос" остават с 12 точки на сметката си и в момента заемат 9-то място в колоната. Отсъстващи за Лас Палмас са Маседо, Ернан и Ел Жар.

След тежкото поражение с 0:5 от Виляреал, в предишния кръг на Примера тимът на Селта постигна четвърти успех в последните си пет срещи. В него "небесносините" спечелиха голямото регионално дерби на Галисия, разбивайки с 4:1 Депортиво Ла Коруня. Със спечелените три точки възпитаниците на Едуардо Берисо вече са с 13 пункта и към момента заемат 8-ото място в подреждането. Бовю и Диас пропускат визитата на Лас Палмас.

Прогноза: Лас Палмас - Селта Виго 2:2


Депортиво Ла Коруня - Валенсия
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 31.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Гонсалес

Тимът на Депортиво Ла Коруня записа втора поредна загуба и общо четвърта в последните си пет мача в Ла Лига. Този път "Супер Депор" трябваше да преглътне тежкото поражение срещу големия регионален съперник Селта с 4:1. В момента галисийци заемат 17-ата позиция в таблицата с 8 точки, а бъдещето на наставника Гайзка Гаритано е под сериозна въпросителна. В лазарета на Депортиво са Хоселу и Балонга.

Отборът на Валенсия загуби драматично с 3:2 при домакинството си на шампиона Барселона в двубой, който ще се запомни с много грешки на съдията и много драматични моменти. Успехът дойде с дузпа в 92-ата минута, реализирана от Лионел Меси. Каталунците откриха в резултата, впоследствие "прилепите" осъществиха пълен обрат, но малко след това Барса реализира нови два гола. Така "лос че" остава с 9 точки на сметката си, като това бе и първа загуба под ръководството на наскоро назначения треньор на валенсианци Чезаре Прандели. "Прилепите" заемат 15-ото място в подреждането, а Гая, Сикиера и Руис пропускат визитата в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Валенсия 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265